Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noul regulament de organizare al CNATDCU

Noul regulament de organizare al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Share pe Facebook 605 afişări

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noul regulament de organizare al CNATDCU

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a lansat în dezbatere publică, propunerea de Regulament de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), se arată într-un comunicat de presă remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Documentul a fost publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro, iar termenul pentru consultarea publică a acestuia este marţi, 22 martie. Regulamentul urmăreşte să coreleze atribuţiile şi procedurile CNATDCU cu reglementările legislative privind acordarea şi retragerea titlului de doctor.

Pentru asigurarea transparenţei şi a calităţii procesului de selecţie a viitorilor membri, Ministerul Educaţiei a decis constituirea, pentru fiecare din cele 35 de comisii de specialitate ale CNATDCU, a câte unui Comitet de selecţie, fiecare format din cel mult patru personalităţi. Dintre acestea, este preferabil ca doi membri să aibă afilieri instituţionale în afara României, se precizează în sursa citată.

Însă, membrii comitetelor de selecţie nu vor face parte din CNATDCU în mandatul 2016-2020. Comitetele de selecţie, a căror componenţă va fi publică, vor analiza aplicaţiile pentru calitatea de membru al CNATDCU şi vor înainta MENCŞ lista cuprinzând propunerile pentru componenţa respectivei Comisii de specialitate a CNATDCU.

Membrii CNATDCU vor fi selectaţi în baza unor principii precum transparenţa, evitarea incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese, inclusiv a imixtiunii factorului politic sau asigurarea reprezentativităţii profesionale şi instituţionale.

Nu sunt eligibili demnitarii şi membrii structurilor de conducere ale partidelor politice.

Profilul membrilor CNATDCU trebuie să răspundă şi unor cerinţe minimale: experienţă proprie de cercetare la nivel înalt, recunoscută la nivel naţional/internaţional, dovedită şi validată prin realizări specifice şi prin îndeplinirea standardelor minime pentru abilitarea în domeniu; disponibilitatea asumată de a activa în cadrul CNATDCU, implicit renunţând la activitatea în alte consilii consultative ale MENCŞ; echilibru şi capacitate de analiză obiectivă; integritate profesională şi rezilienţă la presiuni exterioare.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CNADCU ,
REGULAMENT ,
MINISTERUL EDUCAŢIEI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.