Ministerul Educaţiei: Elevii şi profesorii nu trebuie expuşi la frig. Inspectoratele să ia măsuri

Ministerul Educaţiei informează că două şcoli din Argeş vor avea cursurile suspendate, luni, din cauza viscolului, precizând că inspectoratele şcolare să ia măsuri în perioada în care s-a instituit Cod galben de ger, astfel încât elevii şi profesorii să nu fie expuşi la frig.

406 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: Elevii şi profesorii nu trebuie expuşi la frig. Inspectoratele să ia măsuri

Ministerul Educaţiei: Elevii şi profesorii nu trebuie expuşi la frig. Inspectoratele să ia măsuri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Potrivit raportărilor inspectoratelor şcolare judeţene, centralizate duminică, 29 ianuarie 2012, ora 15.00, un singur judeţ întâmpină probleme din cauza ninsorilor şi a viscolului din ultimele zile. Astfel, în judeţul Argeş, două unităţi de învăţământ vor avea luni, 30 ianuarie 2012, cursurile suspendate", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Pe de altă parte, având în vedere avertizările meteorologilor pentru următoarele zile, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea, afirmă că, pentru Ministerul Educaţiei, prioritatea o reprezintă nu numai prezenţa elevilor la şcoală, ci şi siguranţa şi sănătatea acestora.

"Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reaminteşte atât părinţilor, cât şi profesorilor, recomandările făcute de specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii, care atenţionează că, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, trebuie evitată expunerea la frig a copiilor. Punctual, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsurile care se impun, în perioada instituită de Cod Galben, în aşa fel încât elevii şi cadrele didactice să nu suporte consecinţele scăderilor de temperatură", mai arată sursa citată.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de Cod galben de ger, pentru intervalul 28 ianuarie-3 februarie, când sunt aşteptate temperaturi între -25 şi - 15 grade Celsius, atenţionarea fiind pentru Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramureş.

"În intervalul 28 ianuarie - 3 februarie in Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse între -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative", prcizează Administreaţia Naţională de Meteorologie.

Caraş Severin, Timişoara, Arad, Bihor şi Satu Mare nu sunt cuprinse în avertizare, ele rămânând sub Cod verde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici