Ministerul Sănătăţii: ANM va prelua autorizarea farmaciilor şi inspecţia de la import la vânzare

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) va prelua activitatea de autorizare a farmaciilor şi inspecţia pe tot lanţul, de la import sau fabricaţie până la vânzarea cu amănuntul în farmacii, a anunţat, marţi seară, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

721 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: ANM va prelua autorizarea farmaciilor şi inspecţia de la import la vânzare

Ministerul Sănătăţii: ANM va prelua autorizarea farmaciilor şi inspecţia de la import la vânzare (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Măsura se numără printre principalele modificări care ar urma să vizeze Legea 95/2006 privind reforma sănătăţii, prezentate de Nicolăescu într-o conferinţă de presă.

O altă direcţie de modificare a actului normativ constă în interzicerea reducerilor de preţ acordate distribuitorilor şi farmaciştilor cu mai mult de 20% din volumul desfacerilor.

Tot în Legea 95/2006 ar urma să fie introdusă, potrivit Ministerului Sănătăţii, "obligaţia de serviciu public pentru deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă, distribuitori şi unităţile de desfacere cu amănuntul".

De asemenea, se doreşte desfacerea medicamentelor prin minimum trei distribuitori, precum şi separarea activităţii de distribuţie de cea de vânzare cu amănuntul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici