Ministerul Sănătăţii face verificări în spitalele în care a fost internat Petrică Mîţu Stoian

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că DSP Caraş-Severin face verificări în unităţile medicale în care a fost internat Petrică Mîţu Stoian, interpretul de muzică populară care a murit sâmbătă la Spitalul din Reşiţa.

336 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii face verificări în spitalele în care a fost internat Petrică Mîţu Stoian

Ministerul Sănătăţii a informat joi că, în ceea ce priveşte cazul decesului artistului Petrică Mîţu Stoian, în prezent, se află în desfăşurare o anchetă a instituţiilor competente.

„De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin a demarat o verificare la unităţile medicale în care a fost internat pacientul, conform competenţelor ce revin Direcţiei. Se verifică condiţiile igienico-sanitare şi respectarea procedurilor înainte de efectuarea terapiei din camera hiperbară”, se arată înr-un comunicat al ministerului.

Reprezentanţii instituţiei precizează că, în luna aprilie 2021, a fost aprobat Protocolul de Medicină Fizică şi de Reabilitare post-COVID-19 elaborat de Comisia de specialitate Medicină Fizică şi Reabilitare post-COVID-19. Acesta reglementează procedurile de recuperare şi reabilitare ale pacientului trecut prin COVID-19, precum şi activitatea personalului medical pentru recuperarea şi reabilitarea pacientului post-COVID-19.

„În ceea ce oxidenoterapia hiperbară, reprezentanţii Comisiei de Medicină Fizică şi de Reabilitare a Ministerului Sănătăţii au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament, având în vedere că, în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficienţa în COVID-19. Singura menţiune privind camera hiperbară în cadrul Protocolului de medicină fizică şi de reabilitare post-COVID-19 se află la secţiunea alte posibile dotări suplimentare ale unui centru de excelenţă în recuperare fizică”, se mai arată în comunicat.

Potrivit acestuia, într-o adresă către Ministerul Sănătăţii, specialiştii în Medicină Fizică şi Reabilitare consideră „periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu. Se denaturează astfel atenţia pacientului, dar de multe ori şi a medicului, de la complexitatea afecţiunii COVID-19, de la complicaţiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice, etc.”

Reprezentanţii Ministeului Sănătăţii precizează că nici Normele Contractului-Cadru în vigoare nu decontează pentru asiguraţi o astfel de procedură.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit, sâmbătă, la Spitalul din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, unde fusese internat cu sechele post-COVID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici