Peste 100 de angajaţi ar fi rude între ei, la ISU Dolj. Ministrul de Interne: S-ar putea să fie epidemie în toată ţara

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, luni, că va face verificări şi în alte judeţe, nu doar în Dolj, acolo unde peste 100 de angajaţi din unitate ar avea diferite grade de rudenie, demnitarul explicând că e posibil „ca această epidemie să fie în toată ţara”.

5199 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de angajaţi ar fi rude între ei, la ISU Dolj. Ministrul de Interne: S-ar putea să fie epidemie în toată ţara

Ministrul de Interne va extinde controlul dispus la ISU Dolj şi în alte judeţe: S-ar putea să fie epidemie în toată ţara

„Am discutat, încă de ieri (duminică - n.red.), cu domnul general Iamandi (generalul de brigadă Dan Paul Iamandi, şeful IGSU), şi astăzi (luni - n.red.) trimite Corpul de Control în judeţul Dolj, pentru a verifica aceste aspecte. Evident că această verificare se va extinde şi la nivelul altor judeţe. Pentru că s-ar putea că această epidemie să fie în toată ţară”.

Întrebat ce va face dacă se confirmă că peste 100 de angajaţi din unitate au diferite grade de rudenie între ele la ISU Dolj, Vela a răspuns: „O să vedeţi!”.

Marcel Vela a anunţat, duminică, faptul că va trimite Corpul de Control la ISU Dolj pentru a afla dacă este adevărat că peste 100 de angajaţi din unitate au diferite grade de rudenie între ele şi dacă se impun sancţiuni. Reprezentanţii ISU spun că nu cunosc cifra exactă, însă este posibil să fie reală.

„Luni voi trimite Corpul de Control şi la ISU la Dolj. În urma raportului, putem sesiza tot ce ţine de o anchetă administrativă sau tot ce ţine de Corpul de Control cu privire la aplicarea unor sancţiuni”, a spus ministrul de Interne Marcel Vela la Antena3.

La rândul său, Florea Constantin, inspector-şef ISU Oltenia al judeţului Dolj, a precizat, pentru MEDIAFAX, că sunt multe situaţii în Inspectorat în care atât soţul, cât şi soţia lucrează în instituţie.

„Cineva a pus o întrebare, iar IGSU a cerut un raport (în privinţa acestei situaţii, n.r.). Domnul ministru când a auzit, a zis că trimite Corpul de Control. Posibil să vină mâine, poimâine. Dacă vine, suntem aici şi-l aşteptăm. (…) Nu e o problemă. (...) Nu ştiam că e ăsta numărul de cadre, pentru că n-am avut o evidenţă. Păi dacă sunt soţ şi soţie, lucrează de15 ani, sunt cu şcoală militară, ce să le fac eu? Să-i duc să lucreze în alt judeţ?! Sunt multe situaţii de soţ-soţie. Unii lucrează împreună, alţii lucrează separat, pe alte activităţi, pe alte servicii (...) Grade de subordonare nu există în legătură directă”, a declarat pentru MEDIAFAX col. Florea Constantin, inspector-şef ISU Oltenia al judeţului Dolj.

Acesta a precizat că nu ştia că sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele, însă numărul este posibil să fie corect.

„Din câţi suntem încadraţi la toate subunităţile, în tot judeţul, sunt copii de cadre care au fost admişi la şcoală, au revenit după ce s-a terminat şcoala. Sunt în judeţ sau sunt şi în aceeaşi subunitate. Sigur că da. Din 2007-2008, când au fost încadrările, e posibil să fie, dar asta ştiu exact cei de la Resurse Umane. Nu ştiu dacă sunt o sută sau peste o sută de colegi care au copii sau fraţi sau alte legături de rudenie. Că alte legături nu ştiu cum le-au luat. Probabil sunt cu naşi, cu fini, cu moşi, nepoţi”, mai precizează sursa citată.

Precizările vin după ce, în spaţiul public, a apărut informaţia potrivit căreia la ISU Dolj angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici