Mircea Sandu, audiat la DNA în dosarul privind o posibilă mituire a unor arbitri

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a pezentat, joi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii fac cercetări în urma unor declaraţii potrivit cărora patronul Politehnicii Timişoara ar fi vrut să mituiască arbitri.

596 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu, audiat la DNA în dosarul privind o posibilă mituire a unor arbitri

Mircea Sandu, audiat la DNA în dosarul privind o posibilă mituire a unor arbitri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mircea Sandu a fost citat pentru a fi audiat în acest dosar în care procurorii anticorupţie s-au sesizat după ce preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a declarat cotidianului ProSportpatronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, "se pregătea să dea 1,5 milioane de euro la ligă şi 500.000 la arbitri" pentru ca formaţia sa să câştige titlul sezonul trecut.

Vezi ce spune Marian Iancu despre acuzaţiile preşedintelui FRF

Preşedintele FRF a venit la sediul DNA în jurul orei 10.00, el nefiind însoţit de avocat. Mircea Sandu a spus că nu vrea să facă acum declaraţii privind audierea sa la DNA.

Şi Gigi Becali a fost citat petnru a fi audiat ca martor în acest dosar, finanţatorul stelist declarând că se va prezenta numai când va dori şi nu le va spune nimic procurorilor anticorupţie.

Gigi Becali crede că acţiunea DNA îl vizează pe preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, el precizând că finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, i-a spus în urmă cu o lună şi jumătate că şeful LPF va fi arestat.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că nu doreşte să comenteze pe marginea investigaţiilor DNA.

În acest dosar a fost audiat, miercuri, la DNA şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, după ce Gigi Becali a afirmat despre el că i s-a propus o sumă de bani din partea unui conducător de club pentru arbitraje favorabile în Liga I.

Conducătorul CCA îl consideră vinovat pe finanţatorul FC Steaua pentru chemarea sa în faţa procurorilor DNA.

"Cred că este momentul ca domnul Gigi Becali să îşi dea seama că aceste declaraţii iresponsabile, aceste declaraţii făcute în glumă cum spune dânsul, pot crea probleme altor persoane fără nicio vină. Din punctul meu de vedere, dânsul este vinovat pentru implicarea mea în acest caz", a afirmat Vasile Avram.

Gigi Becali a declarat, marţi, la Sport.ro, că Vasile Avram i-a povestit cum un patron de club a încercat să-l mituiască, iar un oficial al LPF a fost intermediar. "Nu putea nici dacă dădea cinci milioane la arbitri, nu 500.000 să obţină ceva. Nu avea cui să dea. Vasile Avram e un băiat deştept. Mie mi-a spus Vasile Avram - eu jur că aşa e şi n-are rost să mint - la nuntă la nepotul meu, Chiacu... Vasile Avram mi-a zis, şi probabil el i-a spus şi lui Mircea Sandu, că cineva mare de la Ligă l-a pus faţă în faţă cu un patron de echipă mare, cu şanse la titlu, şi i-a promis că dacă îl ajută... Suma nu mi-a spus. Dacă recunoaşte Avram, bine, dacă nu, când mă întâlnesc cu el, îi zic că e vagabond. Jur pe ce am eu mai sfânt că astea au fost vorbele lui Avram", a spus Becali.

El a făcut aceste afirmaţii după ce preşedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvăluit cotidianului ProSport că patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, "se pregătea să dea 1,5 milioane de euro la ligă şi 500.000 la arbitri" pentru ca formaţia sa să câştige titlul sezonul trecut.

"Aşa cum spuneţi vor prin ziar «din surse federale», din surse am aflat şi eu că Iancu se pregătea să dea un milion şi jumătate de euro la ligă şi 500.000 la arbitri. Totul pentru titlu!", a spus Sandu, potrivit ediţiei de marţi a ProSport.

Sandu a menţionat că informaţiile le are de la o persoană care "a vorbit între patru ochi cu Iancu". "Este vorba despre o persoană care a vorbit între patru ochi cu Iancu. Ultimul i-a spus asta. Nu ştiu şi cât este de adevărat. E ceva ce mi s-a transmis. Repet, pe surse, aşa cum spuneţi voi, ziariştii", a adăugat Sandu.

În replică, Marian Iancu a declarat, marţi, la Sport.ro, că nu se simte vizat de afirmaţiile preşedinţilor FRF şi CCA, Mircea Sandu, respectiv Vasile Avram.

"Undeva totul e lăsat la două capete, «din surse, am auzit eu»... Nu iau în calcul. De dimineaţă, domnul Becali a declarat că domnului Avram i s-a adresat un oficial de la LPF, care l-ar fi pus faţă în faţă cu un oficial de la un club de fotbal. Nu e cazul meu, nu ştiu la ce s-a referit, pentru că eu cu domnul Avram m-am văzut ultima oară acum doi ani şi jumătate sau trei ani. Atunci nici nu ne cunoşteam, ne-am aflat printr-o conjunctură în acelaşi salon, pentru că eram la o nuntă pe la Piatra Neamţ, cea a fetei domnului Chivorchian. De atunci nu m-am văzut cu dânsul, deci nu mă viza pe mine cu atât mai mult să ne fi pus faţă în faţă. Nu mă vizează nici declaraţia preşedintelui", a spus Iancu.

Marian Iancu este de părere că, prin aceste declaraţii, Mircea Sandu încearcă să găsească o nouă modalitate de a retrograda Politehnica Timişoara, chiar dacă TAS va decide menţinerea grupării bănăţene în Liga I.

FC Timişoara a terminat ediţia trecută a campionatului pe locul doi, după campioana Oţelul Galaţi, însă gruparea bănăţeană a fost retrogradată în Liga a II-a din cauza faptului că FRF nu i-a acordat licenţa pentru sezonul viitor. Această decizie a dus la un conflict între Marian Iancu şi Sandu, primul acuzându-l pe şeful FRF că se află în spatele retrogradării echipei sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici