Video Miting împotriva eutanasierii câinilor: Protestul iubitorilor de animale s-a încheiat după depunerea unui memoriu la sediul PDL

Aproximativ 100 de reprezentanţi ai ONG-urilor şi iubitori de animale au protestat, joi, în Capitală, cerând încă o dată sterilizarea câinilor cu şi fără stăpân şi solicitând deputaţilor să nu voteze în plen eutanasia "asociată cu crima, abandonul, interesele, hoţiile şi indiferenţa".

651 afișări

Acţiunea a fost organizată de către mai multe asociaţii şi fundaţii care doresc să atragă atenţia asupra problemei câinilor.

Protestul a început cu un marş de la ora 14.00, cu plecare din Piaţa Romană, până la sediul PDL de pe pe Aleea Modrogan, unde reprezentanţii ONG-urilor au pichetat timp de o oră.

Protestatarii au purtat afişe, unul dintre ele reprezentând un câine cu pistolul la cap, pe care scria "NU este o soluţie", iar altul o caricatură a Elenei Udrea denumită "Cruela de Pleşcoi", însoţit de sloganul "Vino la tanti Nuţi, nici nu ştii cât te iubesc", ultimele două cuvinte imitând scrisul cu sânge.

Unii protestatari au avut fotografii cu parlamentari care au votat pentru eutanasie.

Iubitorii de animale au mai avut şi bannere cu diferite mesaje: "Dorim sterilizarea câinilor cu şi fără stăpân", "Ştiinţa demonstrează: sterilizarea este unica soluţie", "Nu masacrului în blajina noastră ţară", "Spun NU eutanasierii", "Ucid apa sau închid robinetul? Eutanasierii NU, sterilizării DA", "Stop masacrului, alege viaţa".

Acţiunea de protest s-a încheiat fără incidente, după depunerea unui memoriu la sediul Partidului Democrat Liberal.

Reprezentanta Asociaţiei "Cuţu - Cuţu", Marcela Lungu, a declarat că memoriul a fost înmânat mai multor reprezentanţi ai PDL, printre care şi un consilier din Primăria Generală a Capitalei, cu care au avut şi o scurtă discuţie.

"Ne-au spus baliverne, ca de obicei. Le-am spus că nici noi nu vrem să vedem câini pe străzi, am cerut metode civilizate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici