Moţiunea simplă a Opoziţiei împotriva ministrului Rovana Plumb va fi votată marţi de Senat: "Uniunea ne dă, dar nu ne bagă şi în traistă"

Moţiunea simplă prin care PNL şi PMP cer demisia ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va fi dezbătură şi votată marţi în plenul Senatului, şedinţă care va începe la ora 14.00. Documentul depus de partidele din Opoziţie se numeşte "Absorbţia banilor comunitari -o catastrofă marca PSD-ALDE".

383 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă a Opoziţiei împotriva ministrului Rovana Plumb va fi votată marţi de Senat: "Uniunea ne dă, dar nu ne bagă şi în traistă"

Moţiunea simplă a Opoziţiei împotriva ministrului Rovana Plumb va fi votată marţi de Senat: "Uniunea ne dă, dar nu ne bagă şi în traistă"

Prin această moţiune simplă, PNL şi PMP îi cer demisia ministrului, argumentând că Rovana Plumb nu a ştiut să gestioneze fondurile structurale în România.

"Stimată doamnă ministru Rovana Plumb, dacă aveţi decenţa necesară, vă solicităm în mod expres să demisionaţi de la conducerea Ministerului Fondurilor Europene! Aţi dovedit că nu sunteţi în stare să aduceţi în ţară banii pe care Uniunea Europeană ni i-a pus la dispoziţie. Uniunea ne dă, dar nu ne bagă şi în traistă", potrivit textului moţiunii simple.

Senatorii celor două partide de opoziţie susţin că "incompetenţa, lipsa de profesionalism, însemnând inclusiv lipsa de criterii de performanţă aplicate funcţionarilor care ar trebui evaluaţi în funcţie de proiectele implementate cu succes, delăsarea, lipsa de transparenţă de la nivelul ministerului responsabil cu gestionarea fondurilor comunitare au dus la situaţia în care suntem astăzi".

"Am trecut de jumătatea programării financiare 2014-2020, nu am atras decât 10% bani europeni şi riscăm să pierdem anual miliarde de euro. Anul 2017 ne-a arătat că, deşi s-au semnat contracte de finanţare, banii au întârziat să apară. De aceea, afirmăm că s-a ajuns în România la pierderea încrederii beneficiarilor în şansa de accesa bani europeni pentru proiecte viabile. În final, această lipsă de încredere va alimenta încrederea românilor în construcţia europeană şi acest lucru este foarte grav", potrivit sursei citate.

PNL şi PMP îi mai reproşează ministrului Fondurilor Europene că nu a decongestionat circuitului documentelor, nu a debirocratizt procedurilor şi îmbunătăţirea calităţii organizaţionale a organismelor implicate în proiectele cu fonduri structurale, că a blocat proiectele de asistenţă tehnică aflate în curs de soluţionare încă din 2014 şi a tuturor proiectelor, a axelor de finanţare şi respectarea calendarelor de activităţi prestabilite şi că nu a îmbunătăţit calitatea profesională a personalului implicat în programele operaţionale în scopul eficientizării activităţii acestuia; lipsa promovării, într-un portal unic, a rezultatelor tuturor proiectelor finanţate, indiferent de Program sau de Axă.

"Atragem atenţia asupra situaţiei critice în care ne aflăm şi cerem încă o dată demisia doamnei ministru a Fondurilor Europene, Rovana Plumb", se arată în textul documentului depus la Senat de PNL şi PMP.

Rovana Plumb a ocupat funcţia de ministru al Fondurilor Europne încă din luna februarie a anului trecut, la propunerea premierului din acea vreme Sorin Grindeanu. Ea are aceeaşi funcţie şi în Guvernul Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici