Un salvamontist a ajuns la zecile de persoane refugiate într-o remorcă din cauza vremii. Se încearcă salvări cu tiroliana

  • Cei 12 muncitori care s-au refugiat într-o remorcă, din cauza viiturii, în judeţul Vrancea, nu au putut fi salvaţi până la această oră.
  • Distanţa între ei şi salvatori a crescut, însă încă se menţine contactul vizual.
  • Un salvamontist a ajuns la cei 12 muncitori refugiaţi într-o remorcă, din cauza viiturii, în judeţul Vrancea. Se încearcă salvări cu tiroliana.
  • Forţele de intervenţie au fost suplimentate la Nereju cu echipaje de la ISU Bacău şi ISU Covasna.
1609 afișări
Imaginea articolului Un salvamontist a ajuns la zecile de persoane refugiate într-o remorcă din cauza vremii. Se încearcă salvări cu tiroliana

SURSĂ FOTO: Salvamont Vrancea

UPDATE. Salvatorii au ajuns la muncitorii izolaţi de viitură, în judeţul Vrancea

Un salvamontist a ajuns la cei 12 muncitori refugiaţi într-o remorcă, din cauza viiturii, în judeţul Vrancea. Se încearcă salvări cu tiroliana.

Forţele de intervenţie au fost suplimentate la Nereju cu echipaje de la ISU Bacău şi ISU Covasna.

Printr-un sistem provizoriu tip tiroliană, un salvamontist a reuşit să ajungă la persoanele izolate.

Urmează preluarea şi salvarea acestora din zona de pericol.

Până la această oră a fost evacuarea un adolescent în vârstă de 16 ani.

Ştire iniţială

Conform ISU Vrancea, cele 12 persoane aflate într-o zonă forestieră din Nereju au rămas izolate, vineri, din cauza creşterii nivelului şi debitului râului Zăbala.

Noaptea situaţia lor a fost monitorizată, iar sâmbătă s-au reluat operaţiunile de salvare.

„Se menţine legătura vizual şi vocal cu persoanele izolate. Până la această moment nu s-au semnalat probleme medicale”, transmite ISU Vrancea.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, sâmbătă, la videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii, că pe parcursul nopţii s-a încercat salvarea muncitorilor, dar nu s-a reuşit. Sâmbătă operaţiunile au fost reluate, a fost mobilizată şi o echipă Salvamont din Covasna.

„Încearcă să îi evacueze. A fost o tentativă care a eşuat, tiroliana nu a putut fi fixată. S-a mărit distanţa între salvatori şi muncitori. Accesul este foarte greu, nu putem trimite utilaje. Pe cale aeriană nu putem să-i scoatem, este o zonă montană şi elicopterele nu pot intra acolo”, a spus Arafat.

CITEŞTE ŞI: România, surprinsă de ploi puternice. IGSU anunţă incidente în 15 judeţe. Doi oameni au fost luaţi de viitură

Tot în judeţul Vrancea este o altă situaţie grea, în comuna Nistoreşti. În satul Podu Târdei un pod care asigura accesul auto a fost avariat, iar accesul se face acum doar pe jos, pe o punte.

În localitatea Mirceşti a fost evacuată în siguranţă, la vecini, o familie formată dintr-o mamă şi 3 copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici