Florin Cîţu intervine în problema gunoaielor din Bucureşti, după ce au fost văzuţi şobolani: „Sunt sancţiunile prea mici? Le creştem!”

  • Premierul Florin Cîţu intervine în problema deşeurilor din Bucureşti, spunând că dacă sancţiunile sunt prea mici, vor creşte.
561 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu intervine în problema gunoaielor din Bucureşti, după ce au fost văzuţi şobolani: „Sunt sancţiunile prea mici? Le creştem!”

Florin Cîţu a răspuns, joi, la Alba Iulia, la o întrebare legată de problema gunoaielor din Bucureşti. Sancţiunile ar trebui crescute, dacă sunt prea mici iar, unde se impune, ar trebui date amenzi.

Trebuie să ne uităm, până la urmă sunt sancţiunile prea mici? Dacă sunt prea mici sancţiunile, mergem şi le creştem. (...) Eu aş vrea să trecem de la faza aceasta de constatare a situaţiei şi mă adresez la toţi cei care am văzut că merg şi arată că este gunoi acolo. Toţi aceşti oameni, ca reprezentanţi ai statului român, au atribuţii foarte clare. Unde sunt probleme daţi amendă, recuperaţi amenda şi rezolvaţi situaţia”, a spus premierul.

Cîţu a adăugat că probleme nu se rezolvă doar făcând pe „agenţii constatatori”, iar dacă este nevoie de sancţiuni mai mari, vor creşte: „dar haideţi să facem ceva, nu doar să mergem să arătăm că asta e problema şi după aceea să ne spălăm pe mâini. Aştept de la agenţiile statului care au abilităţi în aceste domenii să vină cu propuneri clare, dar şi să aplice legea astăzi pentru toată lumea”.

Miercuri, pe Facebook s-a viralizat o imagine cu doi şobolani care mănâncă dintr-un covirg pe un raft cu produse de panificaţie dintr-un magazin din Sectorul 1 al Capitalei. Reprezentanţii lanţului de supermarket-uri au transmis că intervin cu soluţii de deratizare mai des decât prevedea legea, dar că în anumite zone sunt "foarte multe surse externe" pe care nu le pot controla.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici