Nicolae Guţă apare pe afişe cu mesaje rasiste, la Roma: Spune NU inculturii, spune NU ţigăniei, spune NU manelelor

Mişcarea Noua Dreaptă a distribuit la metroul din Roma afişe în care denunţă comportamentul romilor români ce comit delicte în Italia, subliniind că imaginea poporului român este asociată, eronat, cu manelele şi prostituţia şi apreciind că de acest lucru este responsabil, parţial, şi primarul Romei.

3296 afișări
Imaginea articolului Nicolae Guţă apare pe afişe cu mesaje rasiste, la Roma: Spune NU inculturii, spune NU ţigăniei, spune NU manelelor

Nicolae Guţă (Imagine: Corriere della Sera)

"Ştiţi doar să mâncaţi şi să beţi. Ajunge cu decadenţa din staţia de metrou Anagnina (Roma). Ajunge cu marginalizarea românilor, cu kitsch-urile, cu infracţiunile comise de voi, cei care faceţi de ruşine poporul român, creând o imagine eronată despre comunitatea românilor din Italia", scrie pe manifestul semnat Noua Dreaptă.

Manifestul şi afişele au apărut în zona staţiei de metrou Anagnina, o zonă din Roma frecventată de imigranţi români.

Corriere della Sera publică imagini cu afişele lipite în staţia de metrou Anagnina. Pe afişe apare portretul cântăreţului de manele Nicolae Guţă, fiind scris următorul mesaj: "Fiecare trebuie să dea un răspuns: ori îşi trăieşte apartenenţa, ori, cu un refuz, continuă să accepte modelele oferite de societate. Spune NU inculturii, spune NU ţigăniei, spune NU manelelor". Mesajul este semnat "Noua Dreaptă Italia".

"Comportamentele ruşinoase ale românilor, într-o zonă cum este aceasta, cu un flux mare de călători, ridiculizează poporul român în faţa gazdelor italiene", continuă Noua Dreaptă, denunţând faptul că romii de acolo ascultă manele, consumă alcool, droguri şi se ocupă cu prostituţia.

"Nu este rasism; este doar bun-simţ, noi nu vrem ca românii din Italia să fie identificaţi cu aceste personaje care constituie doar un grup mic printre cei 100.000 de imigranţi români stabiliţi la Roma, care sunt bine integraţi", afirmă Remus Tănasă, unul dintre reprezentanţii mişcării Noua Dreaptă Italia.

Organizaţia critică şi atitudinea primarului Romei, Gianni Alemanno, considerat "parţial responsabil" de situaţia gravă din zona Anagnina. "Acest spaţiu a fost acordat unor persoane şi asociaţii care pretind că reprezintă românii, dar care de fapt nu fac nimic altceva decât să profite de situaţia creată", continuă Remus Tănasă.

"Primăria ar trebui să intervină, să gestioneze o situaţie care este scăpată de sub control, dar se pare că nu există voinţă în acest sens", subliniază Tănasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici