Noi probleme pentru Elon Musk. Tesla, dată în judecată de foşti angajaţi din cauza "concedierilor în masă"

Foşti angajaţi ai Tesla au intentat un proces împotriva companiei americane de automobile electrice, susţinând că decizia acesteia de a efectua o "concediere în masă" a încălcat legea federală, deoarece compania nu a anunţat în prealabil reducerile de personal.

3031 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru Elon Musk. Tesla, dată în judecată de foşti angajaţi din cauza "concedierilor în masă"

Procesul a fost intentat duminică în Texas de către doi muncitori care au declarat că au fost concediaţi de la fabrica Tesla din Sparks, Nevada, în luna iunie. Potrivit procesului, peste 500 de angajaţi au fost concediaţi la fabrica din Nevada.

Muncitorii susţin că firma nu a respectat legile federale privind concedierile în masă, care necesită o perioadă de notificare de 60 de zile, în conformitate cu Legea privind notificarea privind adaptarea şi recalificarea lucrătorilor, potrivit procesului.

Aceştia solicită statutul de acţiune colectivă pentru toţi foştii angajaţi Tesla din Statele Unite care au fost concediaţi în mai sau iunie fără o notificare prealabilă, conform Reuters.

"Tesla a notificat pur şi simplu angajaţii că disponibilizările lor vor intra în vigoare imediat", se arată în plângere.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, a declarat la începutul acestei luni că are o "senzaţie super proastă" despre economie şi că Tesla trebuie să reducă personalul cu aproximativ 10%.

Acţiunea depusă de John Lynch şi Daxton Hartsfield, care au fost concediaţi pe 10 iunie şi, respectiv, 15 iunie, solicită plata şi beneficii pentru perioada de notificare de 60 de zile.

"Este destul de şocant faptul că Tesla ar încălca în mod flagrant legislaţia federală a muncii concediind atât de mulţi muncitori fără a oferi preavizul necesar", a declarat Shannon Liss-Riordan, un avocat care îi reprezintă pe muncitori

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici