Nuntă organizată de familia de romi Cârpaci în centrul Timişoarei, oprită de Poliţie

Familia de romi Cârpaci din Timişoara, care deţine peste 140 de imobile în oraş, a fost amendată de poliţişti cu 1.300 de lei, miercuri seară, pentru tulburarea liniştii publice, după ce a organizat o nuntă pe un bulevard central, chiar lângă sediul Primăriei.

702 afișări
Imaginea articolului Nuntă organizată de familia de romi Cârpaci în centrul Timişoarei, oprită de Poliţie

Nuntă organizată de familia de romi Cârpaci în centrul Timişoarei, oprită de Poliţie (Imagine: Mediafax Foto)

Nunta a avut loc miercuri seară, pe bulevardul Loga din Timişoara, chiar lângă sediul Primăriei, şi a fost oprită de poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Ionuţ Bocancea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Poliţia a aplicat două amenzi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, valoarea acestora fiind de 800 de lei, respectiv 500 de lei.

Amenzile au fost aplicate familiei de romi Cârpaci, care a organizat nunta din centrul Timişoarei.

Primarul Nicolae Robu a scris pe pagina sa de Facebook că poliţiştii au aplicat amenzi pentru ca ”paranghelia să se încheie în linişte”.

“O nouă zi, o nouă paranghelie, o nouă victorie! Da, din păcate, am avut şi astăzi (miercuri – n.r.) parte de o paranghelie, de data aceasta pe C.D. Loga nr. 40. Reprezentanţii Poliţiei Locale şi Poliţiei Naţionale şi-au făcut şi de data aceasta datoria. Au aplicat amenzi şi au făcut ca la ora 21.00 paranghelia să se încheie în linişte. Donilor cetăţeni de etnie rromă, nu era mai bine pentru toata lumea să vă fi organizat petrecerea la un local din afara oraşului, unde să nu deranjaţi pe nimeni şi să nu va deranjeze nimeni?! Chiar vă place să fiţi amendaţi, respectiv să vă faceţi dezavuaţi de comunitatea în care trăiţi? Luaţi aminte: la orice încălcare a legii, Poliţia va fi pe dumneavoastră! Şi nu pentru că sunteţi rromi, aşa cum vă place să vă victimizaţi, ci tocmai pentru că sunteţi cetăţeni cu aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii ca oricare alţii -în primul rând cu obligaţia de a respecta legea!. N-o respectaţi, suportaţi consecinţele!“, a scris primarul Timişoarei.

Atunci când se organizează nunţi în familiile înstărite de romi, străzile, mai ales în centrul Timişoarei, sunt blocate de zeci de maşini de lux, iar petrecăreţii tulbură liniştea publică.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara, având peste 140 de proprietăţi - vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii -, majoritatea în zona centrală a oraşului, printre imobilele intrate în proprietatea acestei familii fiind şi o clădire aparţinând Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici