O aeronavă Blue Air pe ruta Bucureşti - Koln a aterizat de urgenţă la Timişoara. Pasagerii au plecat spre destinaţie după 4 ore

O aeronavă Blue Air care se deplasa pe ruta Bucureşti - Koln a aterizat de urgenţă, luni, la Timişoara, toţi cei 106 pasageri fiind debarcaţi. Reprezentanţii companiei Blue Air spun că s-a luat această decizie "pentru a preîntâmpina o posibilă problemă la sistemul de presurizare".

1991 afișări
Imaginea articolului O aeronavă Blue Air pe ruta Bucureşti - Koln a aterizat de urgenţă la Timişoara. Pasagerii au plecat spre destinaţie după 4 ore

O aeronavă Blue Air pe ruta Bucureşti - Koln a aterizat de urgenţă la Timişoara

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Nicoleta Trifan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că luni, la ora 8.35, piloţii unei aeronave a companiei Blue Air au solicitat aterizarea de urgenţă pe aeroportul din Timişoara.

"A aterizat de urgenţă un avion care circula pe ruta Bucureşti-Koln, cu 106 pasageri la bord. Pilotul a anunţat depresurizare, a aterizat la Timişoara, iar acum se fac verificări", a spus Nicoleta Trifan.

Potrivit unui comunicat transmis de Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, compania Blue Air a trimis o altă aeronavă pentru a prelua pasagerii din avionul care circula pe ruta Bucureşti- Koln (Germania) şi care a aterizat de urgenţă la Timişoara.

"Compania a decis să trimită o altă aeronavă care să preia pasagerii şi să îi transporte mai departe spre destinaţie. Aeronava a decolat de la Aeroportul Internaţional Timişoara la ora locală 12.32", se arată în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, o echipă tehnică a companiei aeriene s-a deplasat la Timişoara pentru a verifica aeronava care a aterizat de urgenţă.

Blue Air: Nu a fost vorba de o depresurizare a cabinei

Reprezentanţii companiei Blue Air afirmă însă că această măsură a fost luată pentru a preîntâmpina "o posibilă problemă la sistemul de presurizare a aeronavei".

"Dorim să menţionăm că nu a fost vorba de o depresurizare a cabinei, ci doar au fost urmate procedurile standard în conformitate cu reglementările Autorităţii Aeronautice Române, coroborate cu standardele de siguranţă impuse de European Aviation Safety Agency (EASA) pentru astfel de situaţii", se arată într-un comunicat al companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici