O casă din Timişoara, distrusă în totalitate în urma unei explozii. Doi tineri au fost răniţi grav - VIDEO

Doi tineri au ajuns la spital în stare gravă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei explozii care a avut loc într-o casă din municipiul Timişoara, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

147 afișări
Imaginea articolului O casă din Timişoara, distrusă în totalitate în urma unei explozii. Doi tineri au fost răniţi grav - VIDEO

O casă din Timişoara, distrusă în totalitate în urma unei explozii. Doi tineri au fost răniţi grav (Imagine: Florin Buga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit pompierilor care au intervenit la faţa locului, din primele cercetări a reieşit că explozia s-a petrecut în urma unei acumulări de gaze şi a fost urmată de un incendiu.

Conform sursei citate, în urma incidentului, casa aflată pe strada Cloşca, din Timişoara a fost distrusă în totalitate, iar doi adolescenţi, un băiat şi o fată, au suferit arsuri.

Cei doi tineri răniţi au fost preluaţi, duminică dimineaţă, de o aeronavă militară, aceştia urmând să ajungă la un spital din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, ministrul Gabriel Oprea a aprobat, duminică, efectuarea unui transport umanitar, pentru salvarea vieţii a două persoane, cu o aeronavă tip AN-26 echipată MEDEVAC.

Pe parcursul zborului cei doi vor fi asistaţi de o echipă medicală SMURD.

Misiunea a fost aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Liana Dacilescu, a declarat duminică pentru corespondentul MEDIAFAX că tinerii au arsuri pe 25, respectiv 65 la sută din suprafaţa corpului, fata fiind în stare mai gravă.

"Cei doi răniţi, o fată şi un băiat, ea cu arsuri pe 65 la sută din suprafaţa corpului, el cu arsuri pe 25 la sută, au primit îngrijirile medicale la Casa Austria. De dimineaţă au fost transferaţi la un spital din Bucureşti. Starea tinerei este mai gravă decât cea a băiatului", a spus Liana Dacilescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara a spus că medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia fetei, precizând că tânărul se află în stare stabilă.

Fata are 21 ani, iar băiatul 16 ani.

De asemenea, o a treia persoană, un bărbat care se afla într-o anexă a casei unde s-a produs explozia, a suferit arsuri, însă viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

Din primele cercetări, potrivit dispeceratului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, explozia s-a produs după ce în casă s-a acumulat gaz din cauza unor probleme la magistrala de gaz.

La locul exploziei se află poliţişti şi echipe de la distribuitorul de gaz.

Video Stirileprotv.ro

Strada Cloşca, unde se află casa în care a avut loc explozia, a fost blocată şi se circulă pe rute ocolitoare, pentru că muncitorii au săpat o groapă în apropierea imobilului, în zona magistralei de gaz, pentru a vedea care sunt avariile de la care s-ar fi putut produce acumularea de gaz.

Poliţia Timiş va deschide o anchetă pentru a stabili cine este vinovat de producerea exploziei, după ce va primi rezultatele anchetei de la ISU Banat şi de la E. On Gaz.

În urma incidentului, casa aflată pe strada Cloşca din Timişoara a fost distrusă în totalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici