O femeie a stat opt luni cu un făt dezvoltat în abdomen, fără să fie depistată sarcina - VIDEO

O femeie din Galaţi a stat timp de opt luni cu un făt care i s-a dezvoltat în abdomen, şi nu în uter, fără ca sarcina să fie depistată, iar în momentul în care a ajuns la spital medicii au constatat că fătul era mort de aproximativ două luni, acesta fiind considerat un caz medical rar.

967 afișări
Imaginea articolului O femeie a stat opt luni cu un făt dezvoltat în abdomen, fără să fie depistată sarcina - VIDEO

O femeie a stat opt luni cu un făt dezvoltat în abdomen, fără să fie depistată sarcina (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Femeia în vârstă de 31 de ani a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi acuzând dureri abdominale, iar medicii au constatat că este vorba despre un caz extrem de rar: aceasta era însărcinată în opt luni, iar fătul se dezvoltase în abdomen.

De asemenea, medicii au constatat că fătul era mort de aproape două luni.

"Pacienta a fost internată la obstetrică ginecologie pentru dureri abdominale. Ecografic, s-a descoperit un făt corespunzător vârstei de şase luni. Cum situaţia era nefavorabilă unei întreruperi de sarcină, s-a procedat la o operaţie cezariană în timpul căreia s-a descoperit în cavitatea abdominală fătul, mort de circa două luni. Nu avea semne de sarcină şi chiar fusese la medicul ginecolog cu ceva timp în urmă. Cum sarcina ei nu avea nicio legătură cu uterul, i s-a spus că nu e însărcinată. De fapt, nu prezenta niciun semn de sarcină. Intervenţia a fost una conservatoare - a fost scos fătul, iar femeia a fost pusă sub tratament până la refacere", a declarat dr. Alina Călin, medicul care s-a ocupat de acest caz.

Video Stirileprotv.ro

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, a declarat că este vorba despre un caz medical extrem de rar şi că pacienta a avut "mare noroc" că a rămas în viaţă.

"În peste 40 de ani de medicină n-am mai văzut niciodată aşa ceva. Riscul de moarte la care a fost expusă mama a fost enorm. Nu ştiu dacă vorbim despre o minune, dar femeia a avut mare noroc să rămână în viaţă", a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa.

În prezent, femeia se află sub tratament şi este internată la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi, fiind în afara oricărui pericol, potrivit medicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici