O fetiţă de 8 ani a reuşit să-i emoţioneze cu mărinimia sa pe salvatorii montani: Ne-a lăsat fără cuvinte/ Tatăl său dezvăluie ce a impresionat-o pe copilă

O fetiţă de opt ani din Satu Mare a reuşit să îi impresioneze pe salvamontiştii din Cavnic, judeţul Maramureş. Iulia le-a donat toţi banii pe care îi avea în puşculiţă, din dorinţa de a-i ajuta să-şi cumpăre echipamentele necesare pentru salvarea persoanelor accidentate pe pârtie.

8081 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 8 ani a reuşit să-i emoţioneze cu mărinimia sa pe salvatorii montani: Ne-a lăsat fără cuvinte/ Tatăl său dezvăluie ce a impresionat-o pe copilă

O fetiţă de 8 ani a reuşit să-i emoţioneze cu mărinimia sa pe salvatorii montani: Ne-a lăsat fără cuvinte/ Tatăl său dezvăluie ce a impresionat-o pe copilă

Fetiţa de opt ani din Satu Mare a donat economiile în valoare de 650 de lei echipei Salvamont Cavnic.

”Noi am început să schiem anul trecut. Anul acesta am mers de mai multe ori la monitor, la Cavnic, ca să înveţe să schieze mai bine. Iulia este o fetiţă mai sociabilă, mai deschisă, s-a mai dus pe la cabană, pe la salvamontişti, îi saluta, intra un pic la ei la căldurică şi a văzut ce fac ei, că salvează oameni care sunt în pericol, că intervin dacă se accidentează turiştii, dacă se pierd prin pădure. Atunci s-a hotărât că ar dori să ajute salvamontiştii cum poate şi ea. Ne-a întrebat dacă poate să-şi doneze banii pe care îi are acasă şi la bunici, în puşculiţă şi am zis că da. A donat economiile pe care le-a strâns în ultima vreme, cu tot felul de ocazii. Am făcut transferul bancar, ne-a zis să îi donăm toţi banii din puşculiţă, ca ei să poată să cumpere lucruri de care au nevoie ca să ajute oameni”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Darius Bor, tatăl Iuliei.

Aceasta este elevă în clasa a II-a.

”M-au impresionat salvamontiştii. Ei salvează mulţi oameni şi au nevoie de acei bani mai mult decât mine. Eu mai am mult timp să îi strâng. Eu cred că dacă i-am donat lor e mult mai bine, pentru că pot să-şi cumpere multe ustensile de care au nevoie, pentru a salva unii oameni. Este foarte bine să-i ajutăm”, a spus Iulia, pentru MEDIAFAX.

Gestul i-a uimit pe cei nouă salvamontişti care îşi desfăşoară activitatea la Cavnic.

”Ne-a lăsat fără cuvinte. Mai rar se întâmplă să vină un copil să spună că donează toţi banii din puşculiţă. Aşa mai avem prieteni care ne mai ajută, dar să vină un copil de opt ani nu am văzut. Copiii îşi strâng banii în puşculiţă pentru o dorinţă, nu să-i doneze la Salvamont. I-a virat în cont. A zis că ne-a văzut acolo şi să ne cumpărăm ce avem nevoie să-i ajutăm pe cei care au nevoie. O să cumpărăm materialele de care avem nevoie”, a declarat Petrică Vanţ, salvator montan în cadrul echipei de la Cavnic.

Părinţii Iuliei susţin că nu este prima dată când fetiţa de opt ani îşi ajută semenii.

”În momentul în care îşi doreşte să facă ceva o încurajăm să doneze responsabil, în locuri în care ştim că banii sunt folosiţi responsabil, nu să dea la cerşetori pe stradă, unde nu ai control. Era un băieţel la înot care avea nişte nevoi speciale, de operaţie şi de fiecare dată când mergeam la înot îşi dona din bănuţi, iar dacă nu avea ea îi dădeam noi, părinţii, să pună în acea puşculiţă. O lună şi jumătate a donat, cât timp a fost acea cutie şi s-au strâns bani. Acum, la Spitalul Judeţean din Satu Mare se strâng DVD-uri, cărţi de colorat pentru copiii de la Pediatrie. Este bolnăvioară un pic, suntem la spital şi doreşte să-şi doneze colecţia de dvd-uri pe care o are copiiilor de la Secţia de Pediatrie”, a mai declarat tatăl Iuliei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici