O secţie a Tribunalului Prahova va funcţiona într-un centru comercial din Ploieşti

Secţia a II-a Civilă Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalul Prahova va funcţiona, din luna noiembrie, într-un mall din centrul Ploieştiului, măsura fiind luată deoarece imobilul în care funcţionează, în prezent, instanţa, reprezintă risc seismic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1372 afișări
Imaginea articolului O secţie a Tribunalului Prahova va funcţiona într-un centru comercial din Ploieşti

O secţie a Tribunalului Prahova va funcţiona într-un centru comercial din Ploieşti

Reprezentanţii Tribunalului Prahova au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, din cauza stării în care se află clădirea în care funcţionează acum Secţia a II-a Civilă Contencios Administrativ şi Fiscal, cei care vin la această instanţă sunt în pericol.

“Clădirea încadrată în risc seismic I. Pe cale de consecinţă, riscurile atât pentru personal, cât şi pentru justiţiabili sunt foarte mari, mai ales în contextul în care se produc tot felul de mişcări seismice în România”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtător de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton.

Potrivit sursei citate, procedura de închiriere a fost demarată, în luna aprilie.

“Tribunalul Prahova a demarat o procedură de închirirere a unui asemenea spaţiu, încă din luna aprilie a acestui an, procedură în urma căreia s-a declarat o ofertă câştigătoare. Practic, această secţie urmează să funcţioneze în incinta unui centru comercial din Ploieşti, la etajul al treilea. În cadrul secţiei funcţionează 40 de persoane, judecători şi personal auxiliar”, a mai declarat Alina Anton.

Potrivit judecătorilor, la licitiaţia organizată de Tribunalul Prahova au fost trei oferte, una fiind respisă întrucât nu a îndeplinit condiţiile din caietul de sarcini. A fost declarată câştigătoare firma care a avut preţul cel mai mic, spaţiul închiriat fiind de 985 de metri pătraţi pentru care se plăteşte lunar 5,8 euro, pe metrul pătrat, plus TVA.

“Aceast spaţiu urmează a fi compartimentat pentru a asigura funcţionarea normală a activităţii secţiei. Vor exista registratură, arhivă, două săli de şedinţă, care urmează să fie configurate şi amenajate corespunzător, evident că vor avea şi birouri pentru judecători şi pentru grefieri şi restul persoanelor care lucrează aici. Amenajările, care se efectuează de către proprietar, trebuie să fie gata până la data de 31 octombrie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova.

Potrivit unui comunicat de presă, remis de centrul comercial din Ploieşti, activitatea secţiei Tribunalului va începe în mall, la 1 noiembrie.

“Începând cu 1 noiembrie, Secţia a II-a Civilă Contencios Administrativ şi Fiscal îşi va desfăşura activitatea într-o locaţie nouă, modernă, uşor accesibilă, situată în centrul Ploieştiului. Vor exista 2 săli de judecată, 11 birouri şi 3 arhive, pe o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi. Accesul publicului în Tribunalul Prahova se va face prin interiorul centrului comercial, pe scările rulante, în timpul programului de lucru cu publicul”, se arată în comunicat citat.

Măsura mutării în mall a trebui să fie provizorie. Potrivit conducerii Tribunalului Prahova, Secţia a II-a Civilă se va muta în noul Palat al Justiţie, care este, însă, în construcţie de peste 20 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici