Olguţa Vasilescu: Avem câteva clarificări la OUG 91/2017. Este vorba şi despre majorări salariale pentru anumite categorii de bugetari

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că Guvernul va face o serie de amendamente la OUG 91/2017 pentru modificarea şi completarea legii salarizării, aflată în dezbatere în Parlament, afirmând că vor fi şi majorări salariale pentru anumite categorii de bugetari.

2566 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Avem câteva clarificări la OUG 91/2017. Este vorba şi despre majorări salariale pentru anumite categorii de bugetari

"Ştim că sunt modificări la OUG 91/2017, avem şi noi câteva clarificări de făcut în lege. Ieri (marţi - n.r.) le-am discutat împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, lucrăm acum şi pe impact, calculează Finanţele impactul tuturor acestor amendamente, dar până săptămâna viitoare când va fi decizia finală în Comisia de muncă vă rog să îmi permiteţi să nu spun toate detaliile.(...) Este vorba şi despre majorări salariale pentru anumite categorii de bugetari", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, solicitată să precizeze ce modificări au fost aduse OUG 91/2017.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că Guvernul se gândeşte să crească salariile şefilor de centre DGASPC, prin modificările aduse OUG 91/2017.

"Am făcut un singur exemplu public pe care îl dau încă o dată şi acum pentru că îl susţin şi sunt convinsă că nu va avea niciun fel de problemă să treacă, este vorba de şefii de centre de la DGASPC-uri (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - n.r.), de exemplu, care au avut scăderi salariale, nu foarte mari, de 300 de lei, dar ne gândim să le ridicăm un pic coeficientul ca să nu mai aibă aceste scăderi salariale, pentru că totuşi este vorba de şefi de instituţii care au în subordine câteva zeci, dacă nu chiar sute de angajaţi", a spus Vasilescu.

Deputaţii din Comisia de muncă vor dezbate, săptămâna viitoare, OUG 91/2017 pentru a finaliza raportul care va fi înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici