OMS admite că 2 milioane de oameni pot muri de coronavirus. Lumea se apropie acum de 1 milion de decese

  • Pe măsură ce numărul total de morţi din cauza coronavirusului se apropie de 1 milion de oameni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat vineri că „nu este imposibil” ca acesta să se dubleze dacă ţările nu acţionează coordonat pentru a opri răspândirea virusului, relatează CNBC.
584 afișări
Imaginea articolului OMS admite că 2 milioane de oameni pot muri de coronavirus. Lumea se apropie acum de 1 milion de decese

OMS admite că 2 milioane de oameni pot muri de coronavirus. Lumea se apropie acum de 1 milion

„Este cu siguranţă de neimaginat, dar nu este imposibil, pentru că ne uităm la pierderea a 1 milion de oameni în nouă luni şi apoi ne uităm la realitatea obţinerii unui vaccin în următoarele nouă luni, ceea ce este o sarcină importantă pentru toţi cei implicaţi”, a declarat dr. Mike Ryan, director pentru situaţii de urgenţă al OMS.

„Adevărata întrebare este: suntem pregătiţi, colectiv, să facem tot ce trebuie pentru a evita acest număr?”, a spus Ryan.

De când a apărut coronavirusul, în Wuhan, China, la sfârşitul anului trecut, a infectat peste 32 de milioane în întreaga lume şi a ucis cel puţin 983.900 de persoane începând de vineri, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Ratele mortalităţii Covid-19 au scăzut încet pe parcursul pandemiei, deoarece oamenii de ştiinţă şi experţii în sănătate au făcut progrese în tratarea pacienţilor grav bolnavi, a spus Ryan în timpul unui briefing de presă la OMS, sediul central din Geneva.

Cu toate acestea, 2 milioane sau mai multe decese prin coronavirus ar putea fi raportate înainte ca un vaccin să devină disponibil pe scară largă dacă liderii mondiali nu implementează mai bine măsuri de salvare a vieţii, a avertizat Ryan.

„Nu doar testarea şi urmărirea, nu doar îngrijirea clinică, nu doar distanţarea socială, nu doar igiena, nu doar măştile, nu doar vaccinurile. Fă totul. Şi dacă nu facem totul, [2 milioane de decese] nu sunt doar imaginabile, dar din păcate şi foarte probabil. ”

Maria Van Kerkhove, conducătorul tehnic al OMS privind pandemia Covid-19, a declarat că mai multe ţări din Europa raportează o „tendinţă de creştere a cazurilor”. Această creştere este parţial urmarea testării mai bune, dar a existat, de asemenea, o creştere „îngrijorătoare” a spitalizărilor Covid-19 şi a internărilor în unităţi de terapie intensivă, a spus ea.

Cazurile de coronavirus au crescut cu 5% sau mai mult comparativ cu acum o săptămână, pe baza unei medii de şapte zile, în Franţa, Germania, Italia, Rusia, Spania, Ucraina şi Regatul Unit, potrivit unei analize CNBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici