Orban: Testul PCR făcut medicului Cătălin Denciu la spitalul militar din Belgia este negativ

Testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut medicului Cătălin Denciu la spitalul militar din Belgia este negativ, a declarat, marţi, premierul Ludovic Orban, care infirmă astfel diagnosticul din România.

3438 afișări
Imaginea articolului Orban: Testul PCR făcut medicului Cătălin Denciu la spitalul militar din Belgia este negativ

Orban: Testul PCR în cazul medicului Cătălin Denciu este negativ

Premierul l-a corectat pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care anunţase că medicului i s-a prelevat un test PCR la Floreasca, cel mai probabil fiind vorba de test antigen.

„Din ceea ce ştim noi, testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor a contractat virusul şi s-a vindecat. Ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică”, spune Ludovic Orban.

El spune că starea medicului este stabilă: „Ne rugăm sa se vindece. Primele 3 zile sunt foarte importante, când apar dezechilibre”.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, că medicul erou de la Neamţ a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecţie cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut şi un tub de anticorpi important, fiind şi donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecţie cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

O explicaţie a contradicţiei dintre cele două teste realizate poate fi dată de faptul că la Spitalul Floreasca i s-ar fi făcut un test rapid antigen, lucru susţinut şi de soţia medicului, Alina Denciu, care spunea că este posibil să fi avut urme de virus pe căile respiratorii, din timpul incendiului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici