OUG care elimină subvenţia de la buget pentru energia termică, avizată în comisie, dar cu vot paritar

Membrii Comisiei pentru administraţie din Senat au adoptat, marţi, raport favorabil la OUG 69/2011 care elimină subvenţia de la bugetul de stat pentru energia termică, deşi votul a fost paritar.

504 afișări
Imaginea articolului OUG care elimină subvenţia de la buget pentru energia termică, avizată în comisie, dar cu vot paritar

OUG care elimină subvenţia de la buget pentru energia termică, avizată în comisie, dar cu vot paritar (Imagine: Vali Badoi/Mediafax Foto)

Comisia pentru administraţie a întocmit un raport de admitere la Ordonanţa de urgenţă 69/2011 privind instituirea unor măsuri de funcţionare a sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei, deşi s-au înregitrat cinci voturi "pentru" şi cinci voturi "împotrivă".

Reprezentanţii coaliţiei de guvernare din comisie au susţinut, însă, că votul dat de către preşedintele Comisiei, Marius Necula (PDL), este decisiv într-un astfel de caz.

Senatorul PSD Sorin Lazăr a contestat acest punctul de vedere, însă Necula a invocat faptul că, potrivit Regulamentului Senatului, votul preşedintelui de Comisie poate căpăta o importanţă mai mare în situaţiile de partitate.

Social-democratul Sorin Lazăr şi-a anunţat colegii de comisie că va sesiza plenul Senatului cu privire la această situaţie.

Plenul Senatul urmează să dezbată această ordonanţă în calitate de primă Cameră sesizată.

Prin OUG 69/2011, Guvernul a eliminat subvenţia acoperită de la bugetul de stat pentru energia termică, începând cu iarna 2011-2012, iar primăriile vor decide dacă şi în ce condiţii vor acorda subvenţii din bugetele locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici