Parchetul de pe lângă ICCJ a decis neînceperea urmării penale, în cazul sesizării ANI în legătură cu Robert Negoiţă

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis neînceperea urmăririi penale în cazul sesizării ANI împotriva deputatului PSD Robert Sorin Negoiţă privind completarea inexactă a declaraţiilor de avere, se arată într-un comunicat al formaţiunii social-democrate.

76 afișări
Imaginea articolului Parchetul de pe lângă ICCJ a decis neînceperea urmării penale, în cazul sesizării ANI în legătură cu Robert Negoiţă

Parchetul de pe lângă ICCJ a decis neînceperea urmării penale, în cazul sesizării ANI în legătură cu Robert Negoiţă (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Decizia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul numărul 446 din 2010 conform căruia deputatul Robert Sorin Negoiţă a completat inexact declaraţiile de avere şi de interese, la data de 16. 12. 2008 şi 11. 06. 2009, este Neînceperea Urmăririi Penale. Temeiul sesizării depuse de Agenţia Naţională de Integritate nu este întemeiat, deputatul fiind, în consecinţă, nevinovat", se arată într-un comunicat PSD.

Negoiţă afirmă că sesizarea fost constituită "pe un fond politic în care se doreşte deturnarea opiniei publice de la problemele cu adevărat importante şi prin care actuala putere îşi arată capacitatea de manipulare a instituţiilor statului conform bunului plac".

"Solicit demisia întregii conduceri a ANI, care îşi bate joc de oamenii din această ţară, invocând infracţiuni ce nu există, la comanda PDL şi a preşedintelui Băsescu. Este inadmisibil să plătim, în continuare, din banii publici ai contribuabililor, o instituţie care nu este altceva decât o slugă politică, o instituţie de huzur, cu salarii mari, justificate doar prin circul mediatic pe care îl poate face. Cât timp o să mai permitem acest lucru? Cât timp o să mai fim indiferenţi faţă de aceste abuzuri care terfelesc imaginea oricui nu este pe placul preşedintelui? Trăim într-o ţară unde, din incompetenţa Guvernului şi a PDL, oamenilor nu le mai ajung banii pentru ziua de mâine, dar în acelaşi timp, înfiinţăm instituţii care să facă poliţie politică. Această practică trebuie să înceteze", a declarat Negoiţă, citat în comunicat.

ANI a sesizat, în aprilie, Parchetul de pe lângă ICCJ pentru săvârşirea de către deputatul PSD Robert Negoiţă a infracţiunii de fals în declaraţii, pentru că nu a declarat, în 2009, venituri din 2008 în valoare de peste 5 milioane de euro.

Agenţia menţiona că s-a sesizat din oficiu în urma publicării mai multor articole de presă care semnalau faptul că Negoiţă ar fi acumulat împreună cu familia o avere ce depăşeşte veniturile realizate, majorând în anul 2009 capitalul societăţii comerciale "Domus Stil Construct" cu aproximativ 66 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici