Parlamentul a votat proiectul de lege prin care cadrele didactice vor primi un stimulent de risc 2.000 de lei în fiecare lună

  • Parlamentul a votat proiectul de lege prin care cadrele didactice vor primi un stimulent de risc de 2.000 de lei lunar.
  • Argumentul iniţiatorilor proiectului a fost că anul şcolar 2020-2021 se desfăsoară în plină pandemie şi profesorii sunt expuşi riscului epidemiologic.
  • Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.
7839 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a votat proiectul de lege prin care cadrele didactice vor primi un stimulent de risc 2.000 de lei în fiecare lună
Cadrele didactice din învăţământul de stat preunversitar şi universitar ar putea primi un stimulent
de risc în pandemie, în valoare de 2.000 de lei, respectiv 1.500 de lei lunar, potrivit unui proiect de lege. iniţiat de PSD şi adoptat astăzi de Parlament.
 
Argumentul iniţiatorilor proiectului a fost că anul şcolar 2020-2021 se desfăsoară în plină pandemie şi profesorii sunt expuşi riscului epidemiologic, notează Profit.ro.
 
Iniţial, proiectul prevedea acordarea stimulentului doar în cazul învăţământului de stat, insă senatorii, primii care au votat proiectul, au stabilit luna trecută ca măsura să se aplice şi pentru învăţământul particular, fără a preciza din ce surse va fi finanţat sporul.
 
Începând cu anul școlar/universitar 2020–2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgență instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic,” prevede proiectul de lege.
 
Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a spus că va solicita guvernului să verifice dacă există fonduri pentru stimulentele pentru cadrele didactice.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici