Paştele nu a fost lipsit de incidente nici în timpul restricţiilor Covid-19. Pompierii au avut parte de o noapte agitată, cu numeroase intervenţii

În Noaptea de Înviere, peste 5.000 de pompieri au asigurat misiunile de protecţie a populaţiei, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional fiind înregistrate 1.202 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 148 de incendii, anunţă, duminică, IGSU.

617 afișări
Imaginea articolului Paştele nu a fost lipsit de incidente nici în timpul restricţiilor Covid-19. Pompierii au avut parte de o noapte agitată, cu numeroase intervenţii

Paştele nu a fost lipsit de incidente nici în timpul restricţiilor Covid-19. Pompierii au avut parte de o noapte agitată, cu numeroase intervenţii

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că majoritatea incendiilor la care s-a intervenit au fost de vegetaţie uscată.

De asemenea, au fost raportate 838 cazuri la care a fost nevoie de intervenţia SMURD, respectiv 837 pentru acordarea primului ajutor medical şi o misiune de descarcerare, precum şi alte 216 situaţii pentru protecţia comunităţilor.

„Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a scăzut cu aproximativ 8% faţă de perioada similară a anului trecut (1.202 în anul 2020, faţă de 1.302 intervenţii în anul 2019), în special pe fondul reducerii solicitărilor SMURD”, arată sursa citată.

În Noapte de Înviere au fost înregistrate două incendii la locuinţe, care au avut drept cauză probabilă lumânarea aprinsă. Unul dintre ele a avut loc în judeţul Suceava, în localitatea Frasin şi evenimentul nu s-a soldat cu victime.

Un al doilea incendiu de locuinţă a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea gălăţeană Salcia.

„Un echipaj de prim ajutor a acordat îngrijiri medicale unei persoane care a suferit arsuri minore la nivelul feţei. Persoana a refuzat transportul la spital”, precizează IGSU.

Totodată, duminică dimineaţă, pompierii au acţionat pentru stingerea unui incendiu produs la o biserică din localitatea Cubleşu Someşan, judeţul Cluj.

„Incendiul s-a manifestat în altar, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 20 mp. În urma evenimentului, nu au existat victime”, explică oficialii Inspectoratului.

În acest context, IGSU recomandă cetăţenilor să respecte câteva reguli esenţiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor.

„Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie aşezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puţină apă) şi să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situaţie, nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate şi nu adormiţi cu lumânările aprinse”, conchide sursa citată anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici