Patronat: Românii mănâncă 1 milion de porci de Crăciun, o şeptime din consumul anual

Românii mănâncă de Crăciun aproximativ 1 milion de porci, reprezentând 14% din consumul anual, iar peste 400.000 dintre animale sunt sacrificate în curţile oamenilor, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

273 afișări
Imaginea articolului Patronat: Românii mănâncă 1 milion de porci de Crăciun, o şeptime din consumul anual

Patronat: Românii mănâncă 1 milion de porci de Crăciun, o şeptime din consumul anual (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit lui Ladoşi, în ferme se taie într-un an aproximativ 3,5 milioane de porci, dintre care, de Crăciun, în jur de 400.000.

Totodată, se importă anual 1,6 milioane de porci, 200.000 dintre animale intrând în ţară în perioada Crăciunului.

"Putem estima că, pe lângă aceştia, într-un an românii taie în curţile proprii aproximativ 2 milioane de porci, dintre care 400.000 în perioada Crăciunului", a mai spus reprezentantul patronatului.

În concluzie, din totalul consumului anual de aproximativ 7 milioane de porci, românii mănâncă de Crăciun în jur de un milion de animale.

"Consumul anual de carne de porc pe an este totuşi mic în România, de 20 de kilograme, la jumătate faţă de media europeană", a mai spus Ladoşi.

El a afirmat că tăiatul porcilor în curţile oamenilor se mai practică încă în majoritatea ţărilor din Europa Centrală şi de Est, dar obieciul este mai pregnant în Balcani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici