Patronatele din turism: Sistemul all inclusive în hoteluri duce la obezitate şi alcoolism

Sistemul all inclusive în hoteluri duce la obezitate, consum mare de alcool şi risipă, a declarat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, ca reacţie la declaraţia ministrului Cristian Petrescu potrivit căruia introducerea sistemului ar creşte numărul turiştilor.

800 afișări
Imaginea articolului Patronatele din turism: Sistemul all inclusive în hoteluri duce la obezitate şi alcoolism

Patronatele din turism: Sistemul all inclusive în hoteluri duce la obezitate şi alcoolism (Imagine: Shutterstock)

"Pentru că sunt medic de profesie vă pot spune că sistemul all inclusive dăunează grav sănătăţii. El duce la obezitate, consum mare de alcool şi risipă", a spus Murad, care deţine mai multe hoteluri pe litoral şi în Bucureşti.

Şi preşedintele ANAT, Corina Martin, spune că sistemul all inclusive nu este o soluţie pentru litoralul românesc, pentru că turiştii vor să mănânce de fiecare dată la restaurante diferite.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat săptămâna trecută, la târgul de turism de la Berlin, că hotelierii de pe litoral câştigă mai mult din mâncare dacă nu vând pachete all inclusive, deşi acest sistem le-ar aduce mai mulţi turişti.

"Părerea mea este că pierd turişti şi evident că pierd, dar dacă dânşilor le convine să ţină hotelurile aşa, fără all inclusive, şi calculele lor relevă că merită aşa, e afacerea dânşilor. Cei care ar trebui să ofere aceste pachete all inclusive au alte interese. Probabil că nu sunt atât de rentabile pentru ei cum sunt mesele dacă le vând separat", a spus ministrul.

El afirmă că hotelierii ar trebui să înţeleagă că un profit mai mic de la mai mulţi oameni poate fi egal cu un profit mai mare de la mai puţini turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici