Percheziţii la o primărie din Dolj şi la firme, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

Poliţiştii fac 12 percheziţii, miercuri, în judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Argeş, la Primăria Ostreveni, la 12 firme şi la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni privind achiziţiile publice.

598 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la o primărie din Dolj şi la firme, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

Percheziţii la o primărie din Dolj şi la firme, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani (Imagine: Codrin Prisecaru/Arhiva Mediafax Foto)

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii din celer patru judeţe, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, comercializarea de bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate, infracţiunii din domeniul achiziţiilor publice şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Ancheta vizează 12 societăţi comerciale care, în perioada 2010 - 2013, ar fi vândut unei instituţii din Dolj, la preţuri supraevaluate, bunuri şi servicii.

"De asemenea, din cercetări a reieşit că reprezentanţii societăţilor implicate în tranzacţiile comerciale ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul statului", a precizat Poliţia Română.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia din judeţul Dolj este Primăria Ostroveni, de unde anchetatorii ridică mai multe documente.

Dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici