Percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, într-un dosar de delapidare şi abuz în serviciu

Poliţiştii argeşeni fac, luni, şapte percheziţii, între care una la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, într-un dosar de delapidare, abuz în serviciu şi fals care vizează achiziţia şi consumul de medicamente şi materiale sanitare la secţia ATI, prejudiciul fiind de aproximativ 500.000 de lei.

1328 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, într-un dosar de delapidare şi abuz în serviciu

Percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, într-un dosar de delapidare şi abuz în serviciu (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Argeş, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice fac şase percheziţii la locuiţele unor persoane şi o percheziţie informatică, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals.

"În cauză, investigaţiile vizează achiziţia şi consumul de medicamente şi materiale sanitare, din perioada 2009 - 2014, efectuate la o secţie a unei unităţi spitaliceşti situată pe raza judeţului Argeş. Prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni este estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Argeş.

Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că percheziţiile au loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti şi la locuinţele mai multor persoane, iar percheziţia informatică vizează sistemul informatic al unităţii sanitare.

Ancheta în acest caz vizează achiziţiile şi consumul de medicamente şi consumabile la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a SJU Piteşti, cel mai mare spital public din judeţul Argeş, au precizat sursele citate.

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile, la care participă peste 50 de poliţişti, sunt în desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici