Persoanele cu venituri mici, scutite de la plata penalităţilor la întreţinere

Vicepreşedintele PC Bogdan Ciucă a anunţat, luni, intrarea în vigoare a unei legi iniţiate de PC privind scutirea de la plata penalităţilor la întreţinere generate de suma restantă a proprietarilor care îşi achită integral cotele de contribuţie în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii.

581 afișări
Imaginea articolului Persoanele cu venituri mici, scutite de la plata penalităţilor la întreţinere

Persoanele cu venituri mici, scutite de la plata penalităţilor la întreţinere (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ciucă a precizat, într-o conferinţă de presă, că aceste prevederi se vor aplica familiilor al căror venit net lunar pe membru de familie, respectiv al unei persoane singure, nu depăşeşte suma de 1.000 lei.

Bogdan Ciucă a menţionat că nu vor beneficia de această lege românii bogaţi ci românii care, de bună credinţă, vor să plătească dar nu au cu ce.

"La această dată, foarte mulţi români şi datorită crizei, şi datorită pierderii locului de muncă au acumulat datorii la întreţinere, care sunt datoriile cu titlu de bază, şi pentru că nici acestea nu au fost achitate la timp, acestea au generat penalităţi, penalităţi calculate de multe ori aberant, nejustificat şi diferit de la o asociaţie la alta", explicat el.

Potrivit legii, prin cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari se înţelege datoria cu titlu de bază fără suma rezultată din penalităţi.

"Am avut resurse politice să ştergem datorii uriaşe la societăţi private, la societăţi de stat pe care le-am făcut lipsite de datorii şi ulterior le-am vândut unor cunoştinţe mai apropiate sau mai puţin apropiate, clientelei politice sau neclientei politice (...). Credem că este momentul să avem aceeaşi putere şi resursă politică pentru a ajuta şi populaţia săracă din România", a spus el.

Legea mai prevede că sumele cu titlu de penalităţi datorate către asociaţiile de proprietari, anulate conform acestei legi, vor fi anulate şi din obligaţiile contractuale existente între asociaţiile de proprietari şi societatea furnizoare de servicii.

Vicepreşedintele PC a mai precizat că iniţiativa legislativă, care a intrat în vigoare în data de 23 iulie, a fost susţinută, în Parlament, de toate grupurile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici