Peste 1.200 de jandarmi vor patrula în Bucureşti, pe perioada Sărbătorilor de iarnă

Peste 1.200 de jandarmi se vor afla la datorie, în perioada Sărbătorilor de iarnă, şi vor patrula pe traseele unde municipalitatea organizează evenimente, precum şi în zonele lăcaşelor de cult, informează, duminică, Jandarmeria Bucureşti.

120 afișări
Imaginea articolului Peste 1.200 de jandarmi vor patrula în Bucureşti, pe perioada Sărbătorilor de iarnă

Peste 1.200 de jandarmi vor patrula în Bucureşti, pe perioada Sărbătorilor de iarnă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

De asemenea, între 24 decembrie 2012 şi 1 ianuarie 2013, jandarmii bucureşteni vor fi prezenţi atât în zonele unde există posibilitatea să se constituie mari aglomerări de persoane aşa cum sunt pieţele, gările, autogările, târgurile, staţiile RATB, cât şi pe mijloacele de transport în comun care duc către marile centre comerciale.

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă în perioada sărbătorilor de iarnă, Jandarmeria Capitalei va suplimenta dispozitivul de ordine publică specific desfăşurării în bune condiţii a manifestărilor culturale, artistice şi religioase din Bucureşti.

Din estimări şi experienţa acumulată în anii precedenţi, Jandarmeria Capitalei se aşteaptă ca peste 100.000 de cetăţeni bucureşteni să participe la diversele activităţi prilejuite de sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou. Având în vedere acest aspect, premergător acestei perioade, au fost intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni în zonele şi arterele intens circulate, în preajma cluburilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, urmărind descurajarea persoanelor care ar încerca să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Totodată, Jandarmeria Bucureşti desfăşoară în acestă perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific iernii, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare regimul materialelor pirotehnice. Astfel de acţiuni au loc zilnic pentru depistarea celor care comercializează în mod ilegal articole pirotehnice.

Potrivit Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu inchisoare de la trei luni la un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici