Peste 1.200 de posturi didactice în universităţile de stat, scoase la concurs

Peste 1.200 de posturi didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior de stat sunt scoase la concurs, începând de vineri, când a fost publicată în Monitorul Oficial lista lor, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu.

1302 afișări
Imaginea articolului Peste 1.200 de posturi didactice în universităţile de stat, scoase la concurs

Peste 1.200 de posturi didactice în universităţile de stat, scoase la concurs (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Este vorba despre 1.262 de posturi scoase la concurs, care au fost aprobate joi de Guvern. Practic, de astăzi (vineri - n.r.), este deschis concursul", a mai spus Costoiu.

Potrivit anunţului publicat în Monitorul Oficial, posturile - de asistent universitar, şef de lucrări, lector, conferenţiar, cercetător ştiinţific şi profesor universitar - sunt scoase la concurs de către instituţiile de învăţământ superior de stat, pentru ocuparea lor pe durată nedeterminată.

Cele mai multe posturi, peste 110, sunt scoase la concurs la Universitatea Bucureşti.

Tot în Capitală, la facultăţile Universităţii Politehnica Bucureşti sunt disponibile aproape 70 de posturi. Numere comparabile de posturi scoase la concurs sunt la Academia de Studii Economice şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici