Peste 200 de turişti au fost blocaţi din cauza poleiului în localitatea ieşeană Hadâmbu

Peste 200 de turişti, veniţi la mănăstirea Hadâmbu la o slujbă oficiată de Calinic Botoşăneanu, au fost blocaţi duminică seară în localitatea Hadâmbu din judeţul Iaşi, din cauza poleiului de pe şosea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

567 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de turişti au fost blocaţi din cauza poleiului în localitatea ieşeană Hadâmbu

Peste 200 de turişti au fost blocaţi din cauza poleiului în localitatea ieşeană Hadâmbu

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, 55 de autoturisme nu au mai putut coborî din cauza stării drumului.

Peste 200 de persoane din comuna Mogoşeşti, judeţul Iaşi au venit duminică la Mănăstirea Hadâmbu, să asculte Sfântul Maslu, slujbă oficiată de Calinic Botoşăneanul, episcop vicar al Ahiepiscopiei Iaşilor.

Slujba a început la ora 16. La plecare, credincioşii nu au mai putut coborî de la mănăstire, din cauza poleiului de pe şosea şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor şi a angajaţilor de la Drumuri Naţionale pentru ca aceştia să poată pleca spre casă.

Echipele DRDP Iaşi au intervenit în seara zilei de 10 decembrie 2017 pe DJ 248 B, în localitatea Hadâmbu, judeţul Iaşi, unde 238 de persoane şi aproximativ 55 de autoturisme erau blocate din cauza poleiului de pe carosabil. S-a acţionat punctual, cu două autospeciale din cadrul DRDP Iaşi, echipate cu lamă şi sărăriţă, pentru distribuirea de sare, material ecologic şi clorură de calciu”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Conform comunicatului de presă, acel drum nu este în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri şi ar trebui curăţat de către Direcţia de Drumuri din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi.

Facem precizarea că drumul menţionat nu se află în aria de acoperire a DRDP Iaşi. Acesta este în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Iaşi, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Iaşi, intervenţia echipelor DRDP fiind efectuată la solicitarea directă venită din partea Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Transporturilor”, se arată în comunicatul de presă.

Nici până în acest moment Consiliul Judeţean Iaşi nu a semnat un contract cu o firmă de deszăpezire. Licitaţiile au fost pornite încă din vara acestui an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici