Peste 22.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, mobilizaţi pentru perioada sărbătorilor

Peste 22.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră au fost mobilizaţi şi vor asigura, zilnic, măsuri de ordine şi siguranţă publică, suplimentar, la nivel naţional, în perioada 24-26 decembrie, anunţă, joi, MAI.

147 afișări
Imaginea articolului Peste 22.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, mobilizaţi pentru perioada sărbătorilor

Peste 22.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, mobilizaţi pentru perioada sărbătorilor (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

În perioada menţionată, va fi suplimentat numărul echipajelor de ordine publică în zonele cu aflux mare de persoane, inclusiv în staţiunile turistice şi în apropierea lăcaşurilor de cult, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

"Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor grave. În acest sens, 1.700 poliţişti vor acţiona zilnic pentru a-i depista pe şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pe cei care circulă cu viteză peste limita legală. Peste 340 de autospeciale dotate cu aparate radar vor fi prezente pe drumurile din ţară în acest sfârşit de săptămână ", adaugă reprezentanţii ministerului.

La punctele de trecere a frontierei au fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră, iar 4.700 de pompieri va fi în aceste zile la datorie, alături de 431 de echipaje SMURD şi 828 de ambulanţă, se mai notează în comunicat.

"Inspectoratul General de Aviaţie al MAI va avea zilnic disponibile 12 aeronave, pentru transportul de urgenţă al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale, precum şi pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative. În staţiunile de la munte, aproximativ 200 de jandarmi montani vor fi mobilizaţi, suplimentar faţă de personalul implicat în misiuni de ordine publică, pentru a putea interveni zilnic în ajutorul turiştilor. ", susţine MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici