Pierdere mare pentru Biserica romano-catolică: a murit părintele Heinrich Ferenc

1032 afișări
Imaginea articolului Pierdere mare pentru Biserica romano-catolică: a murit părintele Heinrich Ferenc

Pierdere mare pentru Biserica romano-catolică: a murit părintele Heinrich Ferenc

Şi-a finalizat studiile în Alba Iulia, unde în 1965 a obţinut licenţa în teologie la Colegiul Teologic Romano-Catolic. În acelaşi an, pe 25 aprilie 1965, în Duminica Albă, a fost hirotonit ca preot în catedrala milenară din Alba Iulia, de către marele apostol al Transilvaniei, episcopul Márton Áron.

Timp de 2 ani este capelan la Biserica Sfânta Treime din Baia Mare, apoi timp de 7 ani este preot paroh în Baia Borşa. În perioada din 1 septembrie 1974 până în august 2020, a fost preot paroh al Bisericii Sf. Elisabeta a Ungariei din Baia Mare. Se retrage definitiv la casa preoţiilor din Satu Mare.

În 1999, a primit titlul de canonic onorific, iar în decembrie 2017, a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Baia Mare.

De-a lungul carierei sale, a scris cărţi, a construit parohii şi biserici. În 1974 s-a mutat în Ferneziu. A salvat clădirea de pe Lunci de la prăbuşire, pe care o transformă în biserică. În 1976, construieşte actuala biserică Sf. Elisabeta a Ungariei, deoarece cea care a fost construită în 1905 se afla în mijlocul uzinei de plumb (Romplumb),a ajuns în stare proastă. 

După schimbarea regimului din 1989, s-a angajat să construiască biserica şi parohia Sf. Iosif din Baia Mare, care vor fi finalizate în 1999. De asemenea, el pune bazele Centrului Caritas şi ale Centrului Social de lângă biserică.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici