Plenul CSM, amânat din nou din lipsă de cvorum. Lia Savonea: Nu se ţine din cauza absenţei colegilor/ Bogdan Licu: Nu a fost vorba despre un boicot

Şedinţa plenului CSM, programată pentru ziua de luni, nu va mai avea loc din lipsă de cvorum, a anunţat preşedintele Lia Savonea. Potrivit unor surse din Consiliu, câţiva procurori şi judecători au refuzat să participe la plen până nu sunt eliminate de pe ordinea de zi punctele ce vizau Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

662 afișări
Imaginea articolului Plenul CSM, amânat din nou din lipsă de cvorum. Lia Savonea: Nu se ţine din cauza absenţei colegilor/ Bogdan Licu: Nu a fost vorba despre un boicot

Plenul CSM, amânat din nou din lipsă de cvorum. Lia Savonea: Nu se ţine din cauza absenţei colegilor/ Bogdan Licu: Nu a fost vorba despre un boicot

„Plenul nu se va ţine din cauza lipsei cvorumului, respectiv absenţei colegilor noştri judecători şi procurori de la şedinţă”, a anunţat preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea. Şedinţa ar fi trebuit să înceapă la ora 9:30.

Aceasta este a doua oară când plenul este amânat din lipsă de cvorum.

Potrivit unor surse apropiate Consiliului, câţiva procurori şi judecători au refuzat să participe la plenul de luni până nu sunt eliminate de pe ordinea de zi toate punctele care vizează SIIJ.

„Nu a fost cvorum. Doamna preşedinte Savonea o sa vă dea toate detaliile. După cum observaţi, eu m-am prezentat la plen”, a spus ministrul Justiţiei, Ana Birchall, la ieşirea din sediul CSM.

Plenul CSM avea, luni, pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), concurs la care procurorul Adina Florea a obţinut punctajul cel mai mare.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi era cererea lui Gheorghe Stan de a i se rezerva un post de procuror la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), până la încetarea mandatului de 9 ani ca judecător la Curtea Constituţională.

Bogdan Licu, la ieşire din sediul CSM: Nu a fost vorba despre un boicot

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, la ieşirea din sediul CSM, că plenul CSM nu a fost amânat în urma unui boicot, însă va fi transmis un comunicat de presă care va prezenta modul în care o parte din membrii CSM au decis să „reacţioneze aşa”.

„Am fost în clădire. Întrucât nu a fost cvorum, nu am mai coborât la sală. Am fost în clădire, dar nu a fost covrum. Nu a fost vorba de un boicot. O să fie un comunicat cu privire la modul pentru care Secţia pentru procurori şi o parte din Secţia pentru judecători au reacţionat aşa”, a declarat Bogdan Licu.”, a declarat Bogdan Licu.

Taguri:
csm,
plen,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici