Poliţist beat, prins dormind cu capul pe volan în maşina de serviciu

Un poliţist de la un post comunal din judeţul Constanţa riscă să fie dat afară din serviciu după ce, beat fiind, a fost prins în timp ce dormea cu capul pe volanul maşinii de Poliţie, el aflându-se la a doua abatere de acest fel.

318 afișări
Imaginea articolului Poliţist beat, prins dormind cu capul pe volan în maşina de serviciu

Poliţist beat, prins dormind cu capul pe volan în maşina de serviciu (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Poliţiei Băneasa, comisar-şef Vasile Mărcuţă, agentul şef Florin Barbu de la Postul de Poliţie din comuna Dobromir a fost văzut de mai multe persoane, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce dormea cu capul pe volanul autoturismului de serviciu şi au fost chemaţi reprezentanţii presei.

Maşina de Poliţie era oprită pe un drum din comuna Lespezi, unde poliţistul a susţinut că se afla "la un caz". La vederea reporterilor, agentul a plecat cu maşina, dar a fost oprit în scurt timp de un echipaj al Poliţiei de Frontieră aflat în patrulare, care l-a dus la Poliţia Băneasa.

Poliţistul le-a declarat colegilor săi că ar fi mers în comuna Lespezi la solicitarea unui cetăţean care reclamase furtul unor animale şi că ar fi consumat cu acesta nişte ţuică.

"Nouă ne-a spus că a rezolvat cazul şi, de bucurie probabil, a băut cu păgubitul 100 de mililitri de ţuică", a declarat comisarul şef Vasile Mărcuţă. Aparatul etilotest cu care a fost testat agentul acesta a indicat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat.

Şeful Poliţiei Băneasa a declarat că agentul şef Florin Barbu nu se afla în timpul orelor de serviciu şi că ar mai fi avut o abatere similară în vara acestui an. Mai mult, el nici măcar nu avea voie să se urce la volanul maşinii de Poliţie deoarece nu efectuase testarea pe care oamenii legii trebuie să o facă înainte de a primi dreptul de a conduce autoturismele de serviu.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, comisarul şef Aurelian Zaheu, a spus că îi va cere poliţistului să îşi dea demisia.

"Vom face toate cercetările necesare şi vor fi luate cele mai drastice măsuri împotriva lui. Nu se poate aşa ceva. Îi voi cere demisia şi, dacă nu şi-o va da singur, oricum probabil i se va desface contractul de muncă pentru abaterile repetate pe care le-a comis", a afirmat şeful IPJ Constanţa.

El a precizat că agentul şef Florin Barbu este cercetat penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici