Poliţişti de frontieră din Giurgiu şi Calafat, reţinuţi după ce au primit mită trei peşti şi whisky

Trei poliţişti de frontieră, între care un şef din Poliţia de Frontieră Giurgiu şi adjunctul Poliţiei de Frontieră Calafat, au fost reţinuţi, primii doi fiind acuzaţi că i-au dat o sancţiune formală celui de-al treilea de la care au primit în schimb trei peşti şi o sticlă cu whisky.

3204 afișări
Imaginea articolului Poliţişti de frontieră din Giurgiu şi Calafat, reţinuţi după ce au primit mită trei peşti şi whisky

Poliţişti de frontieră din Giurgiu şi Calafat, reţinuţi după ce au primit mită trei peşti şi whisky

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciului Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Ionuţ Damian, comisar şef de poliţie, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, pentru abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă, a lui Costel Simion, comisar şef de poliţie, adjunct al şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Calafat, pentru instigare la abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită şi cumpărare de influenţă, precum şi a lui Ovidiu Cotoi, agent de poliţie la Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, pentru dare de mită.

Procurorii arată că, în toamna acestui an, Costel Simion, în calitate de adjunct al şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, i-a solicitat lui Ionuţ Damian, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din ITPF Giurgiu (şef ierarhic al celor doi), să-şi îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activităţii de serviciu a agentului de poliţie Ovidiu Cotoi, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel), cerându-i acestuia să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a şi făcut.

În urma efectuării “cercetării” respective, lui Ovidiu Florinel Cotoi i-a fost dată o sancţiune simbolică, ”deşi faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată”. 

De asemenea, în 11 noiembrie, pentru a “recompensa” activitatea desfăşurată de şeful lor, Costel Simion i-a solicitat, în mod direct, agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le da lui Ionuţ Damian, ”cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu”.

”Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord. Totodată, în acelaşi scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei peşti, şi o sticlă de whisky 0,7 litri”, mai arată DNA.

Pe de altă parte, Costel Simion i-a promis şi oferit lui Ionuţ Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul şef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat şi ”posibil şi alte aspecte privind propria carieră”.

”În 12 noiembrie 2015, în autoturismul de serviciu aparţinând lui Simion Costel au fost găsite de procurorii anticorupţie bunuri alimentare şi băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiaşi zile, inculpatului Damian Ionuţ, în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Vedea, conform înţelegerii verbale dintre ei”, mai arată procurorii.

Damian Ionuţ, Costel Simion şi Ovidiu Cotoi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici