Ponta cere prefecţilor să dea interviu doar după deszăpezire, iar şefilor CJ să lase porcul şi ţuica

Premierul Ponta a cerut prefecţilor şi directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să se ocupe mai întâi de deszăpezire şi abia apoi să acorde interviuri în presă, atenţionându-i şi pe şefii de consilii judeţene să se implice, nu să stea doar cu "porcul şi ţuica".

416 afișări
Imaginea articolului Ponta cere prefecţilor să dea interviu doar după deszăpezire, iar şefilor CJ să lase porcul şi ţuica

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Întâi deszăpeziţi şi după aia daţi interviuri. Domnii prefecţi de la Botoşani şi Neamţ - o să fac o analiză să văd cât şi-au făcut treaba ca prefecţi, dar mă deranjează că întâi vorbesc şi după aia fac treabă. Toată lumea întâi face treabă şi după aia vorbeşte, că altfel ne încurcăm în declaraţii. La fel şi la CNADNR, domnul director, întâi deszăpeziţi şi după aia intraţi la televizor, ca să ştim ce spunem întâi, că în rest stăm la televizor şi spunem ce nu facem", a spus Ponta, la comandamentul de iarnă organizat joi la Guvern.

El a adăugat că şi preşedinţii de consilii judeţene au anumite atribuţii, chiar dacă sunt aleşi şi nu se află în subordinea Guvernului.

"De sâmbătă, viceprim-ministrul Dragnea cred că ştie foarte bine ce atribuţii au preşedinţii de consilii judeţene. Nu doar prefecţii şi cei de la ISU sunt responsabili, şi cei de la consiliile judeţene sunt responsabili, că dacă stau cu porcul şi cu ţuica şi deszăpezeşte doar prefectul nu e în regulă chestia asta. Ştiu foarte bine că nu am, şi nu vreau să am, autoritate legală asupra preşedinţilor de consilii judeţene, dar cred că am autoritate politică asupra multora dintre ei şi vreau să cred că toată lumea se implică, nu stau unii pe margine şi alţii dau zăpada cu jandarmii şi cu militarii, că aia se făcea şi pe vremea lui Ceauşescu", a spus Ponta.

Premierul a precizat din nou că, dacă este nevoie, autorităţile trebuie să închidă drumurile pentru a le curăţa şi i-a rugat pe şoferi să înţeleagă necesitatea acestei măsuri.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi, pentru că nu şi-au făcut treaba la deszăpezire, şi că face o analiză privind conducerea CNADNR pentru a vedea dacă aplică aceeaşi măsură şi în cazul acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici