Ponta: Prefecţii de Botoşani şi Neamţ, DEMIŞI. Fac analiză să văd dacă iau aceeaşi măsură la CNADNR

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi, pentru că nu şi-au făcut treaba la deszăpezire, şi că face o analiză privind conducerea CNADNR pentru a vedea dacă aplică aceeaşi măsură şi în cazul acesteia.

971 afișări
Imaginea articolului Ponta: Prefecţii de Botoşani şi Neamţ, DEMIŞI. Fac analiză să văd dacă iau aceeaşi măsură la CNADNR

Ponta: Prefecţii de Botoşani şi Neamţ, demişi. Fac analiză să văd dacă iau aceeaşi măsură la CNADNR

Întrebat dacă va demite pe cineva din cauza că nu şi-a făcut treaba, Ponta a răspuns: "Sigur că da. Din ce m-a informat ministrul Duşa, cel puţin doi dintre prefecţi pleacă - cel de la Botoşani şi cel de la Neamţ. Dacă e cazul, la fel voi lua măsuri - acum fac analiza - şi faţă de conducerea CNADNR. Pleacă toată lumea care nu şi-a făcut treaba. Le-am spus din timp, ne-am pregătit, dacă acum şi-au dat sema, atunci înseamnă că nu sunt buni şi vin alţii".

El a precizat că prognozele meteo privind înrăutăţirea situaţiei vremii îl fac să creadă că joi ar putea avea loc încă o videoconferinţă cu judeţele afectate.

"De mâine înţeleg că va fi şi mai greu cu vremea. (...) Prognozele meteo mă fac să cred că şi mâine, poate că imediat după ce mai finalizăm ce mai avem aici la Parlament, s-ar putea să avem din nou o videoconferinţă măcar cu judeţele afectate", a spus Ponta.

El a arătat că în acest moment şeful IGP, conducerea CNADNR, ministrul Duşa, încă în funcţie până vineri, şi toţi cei care au atribuţii sunt la muncă şi îl informează continuu.

"Am scos din rezerva de stat, dăm tot ceea ce trebuie pentru ca lucrurile să fie ţinute cât posibil sub control. Duşa e în drum spre casă. E perioada de 48 de ore de predare-primire a funcţiilor, în care trebuie să meargă mai departe tot ceea ce e de făcut şi cu CNADNR", a spus Ponta.

El a subliniat că a cerut CNADNR să publice pe site toate contractele pe care le are de deszăpezire ca să poată să se afle şi de la mass-media şi de la oameni unde nu-şi fac treaba şi unde pot fi luate rapid măsuri.

Ministrul Mircea Duşă declara, marţi seară, că i-a cerut prefectului de Botoşani, Costică Macaleţi, să demisioneze, ca urmare a modului în care este gestionată problema deszăpezirii în judeţ.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a participat, miercuri dimineaţă, la Prefectura Botoşani, la Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, alături de şeful Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, şeful Poliţiei Române, chestorul şef de poliţie Petre Tobă, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul de brigadă Ioan Baş şi autorităţile judeţene şi locale.

Mircea Duşa a cerut verificarea contractelor de deszăpezire încheiate pentru drumurile naţionale şi drumurile judeţene din judeţul Botoşani, cercetările fiind făcute de către Poliţie şi Garda Financiară.

Duşa a spus, într-o şedinţă a Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizată miercuri după-amiază la Botoşani, că prima măsură pe care vrea să o ia în ceea ce priveşte situaţia în care s-a ajuns în acest judeţ este de a solicita destituirea directorului Direcţiei Regionale Iaşi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) întrucât acesta nu a fost prezent nici măcar la şedinţa convocată la Botoşani.

"E ministrul aici şi nu se deranjează să vină şi ei aici, să ia măsuri de organizare a activităţii din judeţ", a afirmat Duşa.

El le-a spus celor prezenţi să îi transmită şefului regionalei Iaşi a CNADNR că s-ar putea să rămână fără mandat.

"Nu se poate aşa ceva. Să îi transmiteţi din partea mea că s-ar putea să ajungă fără mandat. Prima masura pe care o să o cer prim-ministrului va fi cea de destiuire a directorului. Vine ministrul să coordoneze activitatea în Regionala Iaşi şi directorul nu se deranjează să se deplaseze", a spus Mircea Duşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici