Ponta: Cotele diferenţiate în 2012-2016 pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea la 8% şi 12%

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, referindu-se la programul de guvernare pe care îl va propune USL, că în 2012-2016 cotele diferenţiate pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea până la 8% şi 12%, cota principală rămânând însă 16%.

1084 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cotele diferenţiate în 2012-2016 pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea la 8% şi 12%

Ponta: Cotele diferenţiate în 2012-2016 pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea la 8% şi 12% (Imagine: Shutterstock)

"Cotele diferenţiate în perioada 2012-2016 pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea până la 8 şi 12%, însă cota principală rămâne 16%", a spus Ponta.

Întrebat dacă măsura aplicării TVA de 9% la alimente va fi inclusă în programul de guvernare, Ponta a răspuns afirmativ, el precizând că impactul bugetar al acestei măsuri trebuie negociat cu partenerii financiari internaţionali.

"Da, dar, după cum ştiţi, în proiecul de buget pe 2013 impactul bugetar al acestei măsuri trebuie prezentat foarte clar şi trebuie negociat cu partenerii noştri internaţionali", a spus Ponta.

El a arătat că, în conformitate cu studiile şi evaluările pe care USL le-a făcut, pe termen scurt, respectiv în câteva luni, TVA diferenţiată în procedura în care se emite factură de 24%, după care pe baza acelei facturi producătorul primeşte înapoi 15%, va scoate la fiscalizare piaţa neagră a producelor agricole, va încuraja producţia internă şi va sprijini mult investiţiile în agricultură.

"Azi prezint în faţa colegilor programul de guvernare, pentru că sunt principalul responsabil, alături de domnul Chiţoiu, şi joi avem o prezentare oficială a programului pe care USL îl propune pentru perioada 2012-2016, de fapt până în 2019, pentru că, după cum ştiţi, agenda noastră 2019 este o agendă pe termen lung", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici