Ponta: Creşterea gradului de educaţie a condus la scăderea violenţei domestice, care însă încă există

Creşterea gradului de educaţie şi neacceptarea în societate a violenţei domestice au condus la scăderea fenomenului, care însă există, a spus premierul Victor Ponta la o conferinţă, precizând că participă la aceasta deoarece marţi sunt "percheziţii şi arestări", şi astfel acest subiect va fi mai mediatizat.

95 afișări
Imaginea articolului Ponta: Creşterea gradului de educaţie a condus la scăderea violenţei domestice, care însă încă există

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea-Mediafax Foto)

"Marţi, cu siguranţă se va vorbi despre percheziţii şi arestări, că marţea sunt percheziţii şi arestări, dar am vrut să fiu prezent aici că poate un pic, câteva secunde, se va vorbi şi despre un fenomen care trebuie combătut întotdeauna", a spus Ponta.

El a mai afirmat că tema violenţei domestice a dispărut "cumva" de pe agenda publică şi agenda instituţională a României şi a întrebat retoric dacă într-adevăr această problemă a fost rezolvată.

"Chiar nu mai există deloc violenţă în familie, într-adevăr nu mai există drepturi încălcate? M-aş mira să fie aşa. M-aş bucura foarte tare, dar m-aş mira”, a spus Ponta.

Premierul a arătat că în atenţia opinei publice şi a instituţiilor cu atribuţii în domeniu trebuie din nou adusă în atenţie violenţa domestică, deoarece fenomenul încă există, chiar dacă, în opinia sa, creşterea gradului de educaţie şi civilizaţie, precum şi neacceptarea de către societate au condus la reducerea fenomenului.

"Este un fenomen care s-a restrâns, slavă Domnului, mult în ultimii ani, în primul rând prin educaţie, prin creşterea gradului de civilizaţie, prin lipsa de acceptare a societăţii a unor fenomene de acest gen", a spus prim-ministrul.

El a amintit că România a fost printre primele state care a aderat la Convenţia internaţională în domeniu şi a aplicat toate reglementările internaţionale referitoare la violenţa asupra femeilor, violenţa în familie şi egalitatea de şanse.

"Sper să auzim cât mai puţin despre violenţă domestică, nu pentru că n-o tratăm sau pentru că nu ni se pare o ştire, ci pentru că într-adevăr nu prea mai există, iar atunci când există, doresc să fie o reacţie foarte clară, sancţiuni imediate şi toleranţă zero", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici