Ponta: Dacă directorul de la Apele Române era în concediu, o să rămână în concediu de acum încolo

Directorul Administraţiei Naţionale "Apele Române", Vasile Pintilie, va rămâne în concediu şi va fi înlocuit la conducerea instituţiei de cineva mai interesat de problema inundaţiilor, a transmis premierul Victor Ponta.

677 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă directorul de la Apele Române era în concediu, o să rămână în concediu de acum încolo

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Toată lumea la treabă. Dacă directorul de la Ape era în concediu, o să rămână în concediu de acum încolo, punem pe altcineva care ţine mai mult la ce are el de făcut decât la concediu", a spus Ponta miniştrilor în şedinţa de guvern, în contextul unei discuţii despre efectele inundaţiilor.

El a cerut miniştrilor să transmită acest mesaj tuturor celor implicaţi.

Miercuri după-amiaza, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului Administraţiei Naţionale "Apele Române", aflat la acest moment în concediu.

Solicitarea de demitere a lui Vasile Pintilie a fost adresată ministrului Mediului, în subordinea căruia funcţionează instituţia. Cererea a fost transmisă imediat după comandamentul pentru situaţii de urgenţă, reunit miercuri după-amiaza la Guvern.

După mediatizarea informaţiei privind cererea lui Ponta, directorul de la "Apele Române" l-a sunat pe premier şi l-a informat că a coordonat, prin telefon, întreaga activitate a instituţiei în timpul inundaţiilor.

Purtătorul de cuvânt al ANAR, Ana-Maria Agiu, a declarat, tot pentru MEDIAFAX, că directorul instituţiei a vorbit la telefon cu premierul şi i-a prezentat activitatea sa de la debutul inundaţiilor.

Agiu a precizat că Vasile Pintilie, care este în concediu de la începutul săptămânii, a coordonat, prin telefon, toate activităţile desfăşurate de ANAR în această perioadă, fără a se deplasa la faţa locului.

Pintilie nu a precizat dacă premierul i-a comunicat, la finalul discuţiei, ceva legat de schimbarea sa din funcţie.

Ulterior, miercuri seara, directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", Vasile Pintilie, a anunţat că îşi depune demisia de onoare din funcţie.

Un număr de 1.184 persoane au fost evacuate de la producerea inundaţiilor şi 99 de locuinţe au fost distruse, la care se adaugă alte 168 locuinţe avariate şi 2.003 case inundate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici