Ponta, după ce un sătean din Beiu i l-a reclamat pe un director de la Ape: Ia, că îl verific acum!

Un localnic din satul Beiu (Teleorman) i-a spus premierul Victor Ponta că "un director" din cadrul direcţiei judeţene de ape, responsabil şi cu localitatea sa, nu îşi îndeplineşte atribuţiile, şeful Guvernului asigurându-l că îl va "verifica" pe director şi că acesta va fi demis dacă este vinovat.

1040 afișări
Imaginea articolului Ponta, după ce un sătean din Beiu i l-a reclamat pe un director de la Ape: Ia, că îl verific acum!

Ponta, după ce un sătean din Beiu i l-a reclamat pe un director de la Ape: Ia, că îl verific acum! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Săteanul i-a spus lui Ponta că persoana respectivă "stă de 35 ani numai acasă" deşi ocupă postul de director, Ponta răspunzându-i: "De 35 de ani este director ? Ăsta care răspunde de aici ? Ia, că îl verific acum şi poate îl lăsăm de tot acasă. Acum, când merg la prefectură, îl verific. Îl «promovăm» acasă. Mai dăm pe unul afară, că, dacă nu dăm afară, nu înţeleg".

Premierul Ponta şi vicepremierul Dragnea au ajuns marţi dimineaţa la Beiu şi s-au urcat într-o barcă pneumatică pentru a vizita mai multe zone inundate.

Ei au anunţat că Guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig şi alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea şi Teleormanul, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârşitul lunii august.

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.

Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, un număr de 30 de persoane erau izolate în satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni.

Avertizarea cod roşu de inundaţii din Teleorman a fost ridicată, iar până marţi, la ora 18.00, rămân sub avertizare cod portocaliu râul Neajlov, în judeţul Giurgiu, râurile Călmăţui, Vedea, Teleorman, Sabar, Ialomiţa şi Pârâul Câinelului, pe sectoarele din judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici