Ponta: Guvernul plănuieşte să trimită în şomaj 1.200 de mineri în octombrie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că Guvernul se obligă să constituie două companii energetice pe minerit şi energie electrică în Valea Jiului şi în Oltenia pe care ulterior să le privatizeze, acest lucru însemând trimiterea în şomaj a 1.200 de mineri în luna octombrie.

463 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul plănuieşte să trimită în şomaj 1.200 de mineri în octombrie

Mineri (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ponta a spus că intenţia Guvernului de a constitui cele două companii energetice a ajuns la cunoştinţa opiniei publice prin "indiscreţia" unui secretar de stat, el arătând că nu se cunosc nici cei care vor cumpăra aceste companii, nici preţul de achiziţie.

Liderul PSD a spus că a privatiza companii energetice în acest moment de cirză, când piaţa este foarte scăzută, reprezintă un act de trădare a interesului naţional şi a acuzat Guvernul Boc că se pregăteşte, astfel, de "un ultim tun".

Ponta a spus că USL va folosi toate mijloacele şi instrumentele de care dispune opoziţia pentru a "demasca" şi a opri aceste acţiuni ale Executivului.

Noile companii energetice Oltenia şi Hunedoara vor fi privatizate până la finele lunii iunie 2012, operaţiune care va impune şi concedieri de personal la unele dintre unităţile care vor forma cele două companii, relevă ultima scrisoare de intenţie încheiată de Guvern cu FMI şi obţinută de MEDIAFAX.

Conform documentului, restructurarea unităţilor în vederea privatizării va impune şi concedieri de personal, cel puţin 900 de posturi urmând să fie desfiinţate până la sfârşitul lunii octombrie, iar alte 200 de poziţii urmând să fie scoase din schema de organizare a complexului energetic Turceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici