Ponta: Mulţumesc mass-media care nu au dat informaţii neverificate despre accidentul din Podgoriţa

Premierul Victor Ponta a mulţumit, luni, după şedinţa Celulei de criză desfăşurată la MAE, reprezentanţilor mass-media care nu au furnizat informaţii pe surse sau neverificate legate de victimele accidentului rutier de la Podgoriţa.

375 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mulţumesc mass-media care nu au dat informaţii neverificate despre accidentul din Podgoriţa

Ponta: Mulţumesc mass-media care nu au dat informaţii neverificate despre accidentul din Podgoriţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să mulţumesc acelor reprezentanţi ai mass-media care au înţeles şi din proprie iniţiativă au promovat ideea că în asemenea tragedii informaţiile pe surse, informaţiile neverificate pot duce la dezinformări extrem de grave. Nu vreau să mă gândesc ce înseamnă pentru o familie să afle pe surse sau să afle din cine ştie ce locuri neconfirmate că un membru al familiei fie a decedat, fie se află într-o situaţie gravă", a spus Ponta.

El a precizat că autorităţile române ştiu doar lista cu toţi pasagerii, arătând că există proceduri care se desfăşoară şi în acest moment şi care trebuie să ducă la o identificare absolut sigură pentru a nu exista erori.

"Vreau să mulţumesc tuturor celor care şi-au exprimat din România şi din afara ţării solidaritatea cu România şi cu poporul român în aceste momente. Cred că este o tragedie naţională şi cred că e un moment în care, prin solidaritate şi compasiune, putem să trecem împreună peste o asemenea situaţie", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici