Ponta, pe şantierul liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate: Facem minerit măcar în Bucureşti!

Premierul Victor Ponta a vizitat, miercuri, şantierul de construcţie a tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate, ţinând să remarce, într-o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cu cei ai constructorului, că autorităţile "fac minerit măcar în Bucureşti".

816 afișări
Imaginea articolului Ponta, pe şantierul liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate: Facem minerit măcar în Bucureşti!

Ponta, pe şantierul liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate: Facem minerit măcar în Bucureşti! (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

"Facem minerit măcar în Bucureşti !", spus Ponta.

Luni, aflat la Helsinki, premierul Victor Ponta a afrmat că România trebuie să îşi exploateze resursele naturale, nu să le blocheze, pe baza unor standarde ridicate de mediu care pot fi preluate din legislaţia finlandeză şi care, odată respectate, nu mai pot reprezenta un motiv ca exploatarea să nu fie aprobată.

"Aurul se exploatează cu cianură, nu există altă tehnologie care să scoată acest cuvânt odios, că până la urmă cuvântul este problema. Cianura este folosită în multe alte tehnologii, inclusiv în România. Şi în Finlanda tot cu cianură exploatează. Nu cunosc foarte bine tehnic, dar putem să învăţăm de la ei şi să ştim ce ce putem cere ca standarde de mediu de la orice fel de companie, nu de la una anume, ci de la oricine vrea şi poate să investească în România", a spus Ponta.

El a insistat asupra faptului că nu vorbeşte despre un proiect anume, ci despre faptul că România trebuie să îşi exploateze resursele, nu să le blocheze, şi poate învăţa de la ţări cu standarde ridicate de protejare a mediului care sunt tehnologiile acceptabile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici