Ponta: Programele cu finanţare europeană 2014-2020 vor fi accesibile pentru mediul privat din toamnă

Guvernul se află în faza finală de întocmire a noului Acord de Parteneriat cu Uniunea Europeană pentru exerciţiul financiar 2014-2020, iar programele cu finanţare europeană pentru acest interval vor fi accesibile mediului privat din toamnă, a afirmat premierul Victor Ponta.

189 afișări
Imaginea articolului Ponta: Programele cu finanţare europeană 2014-2020 vor fi accesibile pentru mediul privat din toamnă

Ponta: Programele cu finanţare europeană 2014-2020 vor fi accesibile pentru mediul privat din toamnă (Imagine: Shutterstock)

El a prezentat aceste detalii cu prilejul punerii în funcţiune a unei instalaţii de topire a sticlei la compania Stirom, investiţie asigurată prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

"Suntem într-o fază aproape finală de întocmire a noului Acord de Parteneriat şi, practic, programele cu finanţare europeană 2014-2020 vor fi accesibile din această toamnă pentru mediul privat", a spus Ponta.

Compania Stirom din Bucureşti, producător intern de articole de sticlărie, a fost înfiinţată în 1968 sub numele de "Întreprinderea de Articole de Sticlărie Bucureşti". Începând cu 1990, a devenit societate comercială pe acţiuni, iar din 1995 a devenit companie majoritar privată. La începutul anului 2003, Stirom a fost preluată de grupul Yioula Glassworks, cu sediul în Grecia, grup ce deţine alte şase fabrici de sticlă în Grecia, Bulgaria şi Ucraina

Instalaţia de topire permite realizarea unei economii anuale la consumul de gaze naturale şi electritate de 24,67%.

Proiectul este finanţat în roporţie de 60% din fonduri private şi 40% din fonduri structurale comunitare nerambursabile, iar valoarea totală a proiectului este de 166,36 milioane lei, din care 45,34 milioane lei reprezintă contribuţia UE, prin POS CCE, iar 6,18 milioane lei este contribuţia Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici