Ponta: Sunt sute de mii de amenzi rutiere neîncasate. Avem un sistem în care cei sancţionaţi nu păţesc nimic dacă nu plătesc

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că în România există sute de mii de amenzi rutiere neîncasate, el acuzând faptul că acest lucru se întâmplă pentru că cei sancţionaţi nu păţesc nimic dacă nu plătesc amenzile.

402 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sunt sute de mii de amenzi rutiere neîncasate. Avem un sistem în care cei sancţionaţi nu păţesc nimic dacă nu plătesc

Ponta: Sunt sute de mii de amenzi rutiere neîncasate. Avem un sistem în care cei sancţionaţi nu păţesc nimic dacă nu plătesc (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

"Avem un sistem în care nu păţeşti nimic, te mai duci pe la instanţă, nu se ridică permisul dacă nu-ţi plăteşti amenda... Cred că avem sute de mii de amenzi neîncasate", a spus Ponta.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că se îndoieşte de faptul că în România ar putea fi introdusă amendarea în funcţie de venit.

"Mă îndoiesc că se poate introduce cota difereţiată la amenzi în funcţie de veniturile persoanei. Până la urmă, un om e periculos că merge cu 250 de kilometri pe oră şi dacă e şomer, şi dacă e milionar, tot aia e. Problema e că, dacă e milionar, plăteşte rapid amenda şi merge din nou. Şomerul nu o plăteşte deloc", a spus Ponta.

El a arătat că, în opinia sa, celui care merge pe autostradă cu 250 de kilometri pe oră ar trebui să i se confişte maşina.

"Nu cred acum că trebuie să confiscăm toate maşinile. Dar dacă mergi cu 250 de kilometri la oră pe autostradă, da, eu cred că ar trebui să-ţi confisc maşina că altfel ce fac, îţi dau amendă de câteva sute de lei şi cel care are o maşină de sute de mii de Euro nu-l interesează, merge din nou. Mai dă şi în instanţă şi mai se plimbă încă un an de zile", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici