Ponta: UPU a Spitalului "Grigore Alexandrescu", modernizată cu 28 milioane lei. Vor urma şi altele - FOTO

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", că investiţa pentru modernizare a fost de 28 de milioane de lei şi că va fi finalizat întregul sistem UPU din Bucureşti.

423 afișări
Imaginea articolului Ponta: UPU a Spitalului "Grigore Alexandrescu", modernizată cu 28 milioane lei. Vor urma şi altele - FOTO

Ponta: UPU a Spitalului "Grigore Alexandrescu", modernizată cu 28 milioane lei. Vor urma şi altele (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Maternităţile, unităţile de primiri urgenţe, spitalele, centrele medicale, salariile, ordinea care a început să se facă la Casa Naţională prin introducerea cardului de sănătate, toate lucrurile astea, măcar, dau o startegie pentru viitor în care cei mai mulţi oameni pot să vadă de ce să rămână, de ce să activeze şi de ce trebuie să fie respectaţi pentru munca extraordinară pe care o fac", a declarat Victor Ponta, vineri, la inaugurarea primului tronson al noii Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Premierul a subliniat faptul că Spitalul "Grigore Alexandrescu" este cel mai important din ţară pentru că are grijă de sănătatea copiilor.

"Grigore Alexandrescu este, cu siguranţă, cel mai important spital din ţară pentru că e spital de copii. Cred că fiecare om se gândeşte la sănătatea lui, dar în primul rând a copiilor. Ca să poată să-şi desfăşoare activitatea, au nevoie de două lucruri: de o bază materială şi unitatea de primiri urgenţe, pe care o inaugurăm azi şi le mulţumesc domnilor Bănicioiu şi Arafat că m-au bautut la cap să alocăm banii pentru UPU de la Grigore Alexandrescu ", a mai spus premierul.

Ponta a precizat că investiţia alocată pentru refacerea UPU de la spitalul de copii a fost de 28 milioane lei, bani proveniţi de la buget, şi a adăugat că mai este nevoie de modernizarea a două unităţi de primiri urgenţe din Capitală.

"Mă bucur că unitatea de primiri urgenţe arată la standard european, cum de altfel arată şi celelalte unităţi de primiri urgenţe, pe care le-am inaugurat în ultima perioadă în Bucureşti. Mai sunt încă două şi practic încheiem tot sistemul de unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti", a declarat Ponta.

De asemenea, premierul a precizat că a profitat de prezenţa ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu cu care a discutat şi despre modernizarea maternităţilor din Bucureşti.

"Am ţinut foarte mult la programul cu maternităţile şi, din cele 19 maternităţi modernizate prin programul cu Banca Mondială, 18 sunt în funcţiune, mai este una singură care se termină anul acesta şi, practic, măcar prima parte a unui lanţ medical normal - partea de maternităţi - este la standarde europene" a mai spus Ponta.

Alături de premierul Victor Ponta, la inaugurarea UPU a Spitalului "Grigore Alexandrescu" au mai fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici